Sezóna 2012/2013 očami fanúšikov: vložený špeciál - Sevilla

Sevilla (© guardian.co.uk)

V mimoriadnej časti si môžeme prečítať, ako hodnotí uplynulú sezónu z pohľadu svojho obľúbeného tímu autor tejto rubriky - Nervion. Otázky mu kládol Priceless.

Ako hodnotíš práve uplynuvšiu sezónu 2012/13?

Nervion: Hodnotím jí pochopitelně negativně, Sevilla ještě před 2 lety hrála Ligu mistrů, ale teď tu máme za poslední 2 sezóny dvakrát 9. místo, a to rozhodně není pozice, se kterou by sme se měli spokojit.

Tvoj hráč sezóny/sklamanie sezóny?

Nervion: Hráč sezóny se mi bude vybírat těžko, Negredo sice vstřelil 25 branek, ale jeho říct nemůžu, až na pár zápasů se výkonostně trápil. Rakitiče zase nemůžu říct za špatný podzim. Takže jediný hráč, který si zaslouží vyzdvihnout, je Beto, sice přišel až v zimě jako náhrada za Diega Lópeze, ale v bráně po každé předvedl jistý výkon.
Zklamání sezóny je pro mě rozhodně Botía, u kterého jsem čekal úplně odlišný výkony než jaké předváděl.

FC Sevilla skončila na 9. mieste, čo síce zhodou okolností stačilo na účasť v Európskej lige, každopádne však vzhľadom na kvalitu kádra sa očakávalo určite vyššie umiestnenie. V čom vidíš hlavné príčiny takéhoto neuspokojivého postavenia v tabuľke?

Nervion: Ano, směju se tomu ještě teď že budeme hrát Evropskou ligu po takové sezóně, jsem za to rád, ale na druhou stranu je mi líto Raya, které si to zasloužilo 100x víc. Příčin by se našlo spousta, ta největší jsou určitě výsledky venku - 1 výhra z 19 zápasů? Co k tomu dodat. Další bych viděl v přístupu hráčů za Míchela, alespoň to tak na mě působilo. Po zápase s Barcelonou na podzim (ke kterému se nechci už víc vracet) to začlo s náma jít z kopce. Týden co týden horší výkon, až na vyjímku derby. Hráči pod Míchelem nebojovali, zkrátka nenechávali na hřišti všechno. Nevím jestli to byl problém v přístupu Míchela, ale pod Emerym se dost věcí změnilo a byla to o trochu lepší Sevilla než na podzim, i tak to bylo ale furt málo.

Ktorý zápas Los Nervionenses z tejto sezóny by si označil ako najlepší?

Nervion: Rozhodně podzimní derby na Pizjuánu, kde jsme smetli Betis 5:1.

Ste jedným z klubov, ktorý v priebehu sezóny vymenil trénera. Ako vnímaš pôsobenie tak Míchela, ako jeho nástupcu Emeryho? Vieš si predstaviť a "nastínit", ako by asi Sevilla pokračovala, keby Míchel dostal ešte šancu?

Nervion: Něco jsem už vlastně popsal v bodu 3. Míchel je ohromný sympaťák, mám ho stále rád a vážím si ho. Kdyby zůstal na lavičce celou sezónu nic by se podle mě nezměnilo a Sevilla by skončila o 3-4 místa níž v tabulce. Na Emeryho jsem si zatím nedokázal vytvořit obrázek, uvidíme co ukáže po létě.

V práve prebiehajúcom prestupovom okne sa vaši funkcionári klubu poriadne činia. Od ktorého novica v kádri si sľubuješ najviac?

Nervion: Z dosavadních 4 posil jsem nejvíc zvědavý na Rusesca. Ale doufám že ta pravá "bomba" ještě přijde.

Ako znášaš dennodenný príval špekulácií v súvislosti s možným odchodom najlepšieho strelca Álvara Negreda? Máš pocit, že si vedenie bude stáť za slovom a nepustí ho, alebo Del Nido len šponuje cenu?

Nervion: Už jsem tak nějak smířený s jeho odchodem, doufám že když už odejde nebude to pod cenou a hlavně to nebude do Atlética. Zaslouží si něco lepšího než nabízí momentální Sevilla, přál bych mu Německo.

Odľahčime to. Vedel by si uviesť moment sezóny (či už zo zápasov alebo kľudne aj z tohto portálu), ktorý ťa pobavil/šokoval/príjemne prekvapil?

Nervion: Nejvíc mě pobavily reakce Netopýrů v poslední kole proti Seville, především rapl Valencia-Mestalla :-) Když jsem u toho raplu, tak já byl na tom podobně na podzim doma s Barcelonou po Fabregasově šaškárně za stavu 2:1 pro nás, po který dostal Medel ČK (a přece jsem se k tomu vrátil). Psal jsem do plkátka nehezký věci, za který mě už musel okřiknout i Carlitos :-)

Ktorý tím považuješ za najpríjemnejšie prekvapenie sezóny, a ktorý naopak za najväčšie sklamanie?

Nervion: Oba příklady budu mít z Baskicka. Překvapení Sociedad a zklamání Athletic.

Ktorého súpera by si označil za toho najlepšieho, ktorý sa na Pizjuáne predviedol?

Nervion: Nevím koho říct, furt si budu stát za tím, že doma nás málokdo přehrál. Ale nakonec asi Valencia, která i přes nespravedlivé vyloučení Jonase podala dobrý výkon v 2. poločase. Špatně ani nezahrál Valladolid na podzim.

A na záver poprosím tvoje očakávania, nádeje a obavy do budúcej sezóny...

Nervion: Přeju si hlavně aby Pizjuán nebyl poloprázdný jako tuhle sezónu, aby Biris neměli už žádné problémy s Del Nidem a chodili na každý zápas. Bylo by super kdyby ten mrňavej paličák trochu couvnul a neměl tak přísný opatření proti Biris. Přeju si, aby Emery udělal ze Sevilly tým už s nějakou tvaří a nebylo to vše furt takový neslaný, nemastný. V životě jsem optimista a často si dělám falešné naděje a hodně rád sním, takže doufám v novou éru, která prorazí v Evropský lize a v Primeře se popereme o boj do LM, i když na to kvalitativně momentálně nemáme v konfrontaci s Atléticem, Sociedadem nebo Valencií. Obavy mám třeba z toho, že Perotti nebude zdravej nebo že Rabello nedostane dost příležitostí. Fanoušci Sevilly jsou holt v situaci, kdy nezbývá nic jinýho než doufat v lepší zítřky. :)

Vďaka Pricelessovi a Nervionovi za rozhovor.

Snáď bude mať Nervion pochopenie pre tento "mimoplánový" diel jeho rubriky. Neradi by sme však prišli o jeho postrehy, tak sme si do nej dovolili takto zasiahnuť, a to ešte pred rozuzlením pokračovania kariéry Negreda.

A teraz sa už tešíme na avizovaný rozhovor o Málage.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace