Sezóna 2012/2013 očima fanoušků - Real Madrid

Real Madrid

Real skončil v letošním ročníku Primery División na 2. místě s vysokým odstupem 15-ti bodů za Barcelonou. Jak viděl sezónu místní vtipálek plný ironie El Gato c.B. se dozvíme v následujícím rozhovoru.

Jak bys zhodnotil sezónu 2012/2013 ?

El Gato c.B: Jak pro fanouška tak i pro klub je minulá sezóna sezónou špatnou. Každá sezóna bez důležité trofeje a celý rok za Barcou, nemůže být dobrou sezónou. 

Kterého hráče Realu bys za uplynulou sezónu vyzdvihnul a kdo tě naopak zklamal?

El Gato c.B: Nevyzdvihnout Ronalda by byl hřích. Ale hráč, který mě opravdu uchvátil se jmenuje jinak. Ladný kouzelník předvádějící své nejlepší kousky s naprostou lehkostí, elegantní zloděj míčů pracující jako ten nešikovnější kapsář, jehož oběti o jeho činnosti nemají tušení - Rafael Varane. Obrovský talent. Tímto klukem jsem v zápase s FCB byl fascinován.

Na druhé straně je Kaká... K němu se už nedá napsat vůbec nic.

Vzpomeneš si na nejkurióznější moment který se ti stal během této sezóny ve spojitosti s Primerou División? 

El Gato c.B: Již dlouhou řadu let úzce spojuji Primeru s báječným webem ŠF.cz. Pokud si vybavím něco kuriózního nebo vtipného, byla to údálost, která se bezpochyby stala na tomto kouzelném webu.

José Mourinho - člověk který se nesmazatelně zapsal do španělského fotbalu opustil Primeru División a podepsal smlouvu s Chelsea FC. Jaký máš k němu vztah? Jak se stavíš k jeho stylu hry a trénování? Jaký na tebe udělal dojem mimo fotbalový trávník, především na tiskových konferencích?

El Gato c.B: Začal bych asi tak, že s J.M. máme vřelý vztah plný vášně a vzájemného poruzumění. Já si o něm myslím, že je šašek a on o mě vůbec neví. V den kdy Florentino oznámil šaškův konec  v RMCF, jsem do své klávesnice vrátil klávesy "J" a "M".

Styl hry měl Real Madrid po Josém v úvodu jeho působení. Po třičtvrtě sezóny jej ztratil a už nenašel. Trénování nemohu soudit jelikož na tréninku Los merengues jsem doposud nebyl.

Kdyby se za vystoupení na tiskových konferencích udělaovaly divadelní ceny, José by je odvážel na dvoukoláku. O tom ale trénování fotbalového týmu není.

O letošním prvenství Barcelony především rozhodly výkony Realu na hřištích soupeřů. Kde byl podle tebe zásadní problém toho že Real hrál venku na svoje poměry podprůměrně a za celou sezónu přivezl "pouhých" 32 bodů z možných 57?

El Gato c.B: Výkony mimo vlastní stadión jsou významným kritériem pro zisk titulu v posledních několika ročnících. V roce, kdy se z titulu raduje Barcelona, Real Madrid po Španělsku rozváží body.

Real byl kousek od zisku La Décimy, ale po 3. za sebou skončil před branami finále Ligy Mistrů a vypadl s Dortmundem v semifinále, jak hodnotíš vystoupení Bílého baletu v letošním ročníku Ligy Mistrů? 

El Gato c.B: Po mnoha letech utrpení v Champions League jsou tři semifinále jistě úspěchem. A byly by úspěchem pro řadu klubů celé Evropy. To by ale nesměly trpět posedlostí La Décimou...

Letošní ročník  se dá hodnotit slušně, ale do výrazně pozivnějších hodnocení se pouštět nedá.

Jaká branka Realu byla letos v Primeře nejhezčí?

El Gato c.B: Žádnou si nevybavuji. (Real vstřelil v letošní sezóně přes 100 branek, Gato si přesto nedokázal vybrat. pozn.autora)

Který tým tě nejvíce překvapil co se týče umístění, výkonů, výsledků?

El Gato c.B: Sevilla. Tak rychlou jistotu záchrany jsem nečekal... A samozřejmě Sociedad.

A který tě nejvíce zklamal?

El Gato c.B: Těžká otázka... S každou odehranou sezónou je volby stále těžší... Asi Depor.

Co si slibuješ od nadcházející sezony?

El Gato c.B: V podstatě nic. La Liga kvalitativně upadá a tak nezbývá nic smutnějšího, než přát si, aby ne nebylo horší než letos. Vlastně vloni.

Děkuji Gatovi za jeho čas a odpovědi.

Příští díl bude v zelenobílých barvách, čeká nás Betis Sevilla. :)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace