Shrnutí 11. kola Primera División

Messi při gólovém přímém kopu (© marca.es)

Alavés obral o dva body Atlético Madrid, Barcelona smetla Valladolid 5-1. Pět branek nadělil soupeři i Real Madrid, a to Leganésu.

Valencia remizovala se Sevillou, Real Sociedad překvapivě prohrál s Levante, Athletic nedal šanci Espanyolu a Betis v zápase dvou týmů v krizi přetlačil Celtu.

Eibar zdolal Villarreal, Osasuna remizovala na Mallorce. Getafe bylo nad síly Granady.

 
29.10.19 18:00 Deportivo Alavés 1:1 Atlético Madrid
Branky: 83. L. Pérez Martínez  – 70. Á. Morata Martín

Atlético tentokrát výsledek 1-0 neudrželo, na stadionu Alavésu se muselo spokojit s remízou. O góly se postarali ve střelecké formě hrající Lucas Pérez a Álvaro Morata.

Sedmdesát minut se toho na Mendizorroze příliš nedělo, až Correa uvolnil střídajícího Moratu a Atlético šlo do vedení. První i druhý jmenovaný následně mohli skóre navýšit, avšak neuspěli, čehož mohli litovat.

Sedm minut před koncem si totiž Lucas Pérez navedl míč do středu pole a z hranice velkého vápna vypálil mimo dosah Oblaka. Parádní trefa útočníka, jenž se trefil ve čtvrtém zápase v řadě, přinesla Alavésu v souboji s favorizovaným Atléticem Madrid bod.

29.10.19 20:15 FC Barcelona 5:1 Real Valladolid
Branky: 2. C. Lenglet , 29. A. Vidal Pardo , 34. L. Messi , 75. L. Messi , 77. L. Suárez Díaz  – 15. F. Olivas Alba

Barcelona potvrdila skvělou domácí formu a také proti Valladolidu si s chutí zastřílela. Dirigentem vysokého vítězství 5-1 byl jako obvykle Lionel Messi s bilancí dvou branek a stejného počtu asistencí.

Už ve třetí minutě poslalo číslo deset míč do vápna, aby se k němu po odrazu dostal Lenglet a otevřel skóre. Kiko Olivas sice z podobné situace vyrovnal, ale poté si už vzal slovo Messi. Nejprve geniálním pasem za obranu vyzval ke skórování Artura Vidala, jehož zakončení špičkou kopačky nebylo co vytknout, aby posléze zaznamenal další zásah z přímého kopu. Masip plachtil proti dokonale umístěné střele zbytečně.

Další góly přišly až v poslední čtvrthodině, zato hned dva v rychlém sledu. Messi si šikovně stehnem zpracoval pas Rakitiće a levačkou napálil balón mimo Masipův dosah, hned vzápětí našel sám Messi Luise Suáreze a potupná pětigólová manita byla dokonána. Další šance - včetně té poslední Messiho na hattrick - zůstaly nevyužity. Barcelona neměla s Valladolidem problém a vyhrála rozdílem třídy.

30.10.19 18:00 Real Sociedad 1:2 Levante
Branky: 48. W. da Silva  – 24. E. Bardhi , 40. B. Mayoral Moya

Levante velmi dobrým taktickým výkonem zaskočilo ve formě hrající Real Sociedad, jehož stadion dobylo výsledkem 2-1.

Pro Granotes jde o cenné tři body, které jim pomohou zapomenout na špatné výsledky posledních týdnů, zatímco útok Realu Sociedad na přední příčky bude dnešní prohrou zpomalenou. Hlavní postavou prvního poločasu byl Enis Bardhi, jenž nejprve vstřelil úvodní gól, aby krátce před pauzou připravil druhý pro Mayorala.

Do druhé půle nasadila Erreala Williana Josého, byl to právě on, kdo okamžitě snížil. Kontaktní trefa ale nepřinesla kýžený efekt a vzpruhu, Levante se dařilo soupeře držet na uzdě a dokráčelo k tolik potřebnému vítězství.

30.10.19 18:00 Valencia 1:1 Sevilla
Branky: 81. R. Sobrino Pozuelo  – 45. L. Ocampos

Mezi Valencií a Sevillou se zrodil remízový výsledek na základě branek dosažených v závěru jednoho i druhého dějství. Dělba bodů se zdá být zaslouženým vyústěním toho, co zápas nabídl.

První poločas naznačil, jak bojovné utkání se bude na Mestalle hrát. Nebezpečných situací ale bylo poskromnu, z jediné střely na branku padl gól, a to když v nastaveném čase prostřelil Cillessena do protipohybu z oblasti penaltového puntíku Ocampos.

Podobný obrázek nabídla i druhá půle s tím rozdílem, že velká šance přišla hned v úvodu. Proti Maximu předvedl skvělý zákrok Vaclík. Deset minut před koncem už byl ale český brankář bezmocný, míč po hlavičce Sobrina po standardní situaci zapadl přesně k tyči.

30.10.19 19:00 Athletic Club 3:0 Espanyol
Branky: 4. I. Muniain Goñi , 17. I. Muniain Goñi , 79. V. Gómez Perea (vlastní)

Slabý Espanyol neměl v Katedrále nárok, při jasném vítězství Athleticu 3-0 zářil zejména Iker Muniain, autor dvou branek a klíčová postava při třetí.

Už po čtvrthodině bylo po zápase. Muniain se totiž v 4. minutě přiřítil do tlačenice několika hráčů o balón a poslal ho do sítě. Také druhý zásah přidal Munian, a to parádní. Domácí hvězda se dostala o odraženému míči po rohovém kopu a parádně ho umístila mimo dosah brankáře.

Espanyol byl špatný dopředu a chybující vzadu, Unaie Simóna za celých 90 minut prověřili jen Campuzano a v závěru Wu Lei. Athletic naopak pečetil na 3-0 po vlastní brance jednoho z obránců, který se snažil zamřit šanci Muniaina. Athletic si po zásluze připisuje tři body do tabulky.

30.10.19 20:00 Real Betis 2:1 Celta de Vigo
Branky: 8. E. Leite de Souza Junior , 90. N. Fekir  – 70. I. Aspas Juncal (z pen.)

Další život trenérovi Rubimu vystřelil Nabil Fekir. Díky brance své elitní hvězdy zdolal Betis v důležitém zápase z dolních pater tabulky Celtu Vigo 2-1.

Zatímco Rubiho pozice je triumfem posílena, do velkých problémů dostal výsledek Frana Escribu, jehož budoucnost na lavičce Celty Vigo je velmi nejistá. V zelenobílém táboře i přes výhru ale není vše růžové. Mužstvo ukázalo řadu nedostatků a po většinu času bylo Celtou přehráváno, byť hostům dělalo problémy převahu přetavit v šance a zejména v góly.

Na dlouhé desítky minut určil stav gól Emersona z osmé minuty po dobrém týmovém útoku. Celta ožila po hodině hry. Aidoo ještě neproměnil, zastavila ho tyč, ale vyrovnání přece jen přišlo. Za ruku B. Iglesiase byl nařízen pokutový kop, který proměnil Iago Aspas. V poslední minutě však strhl vedení zpět na stranu Betisu Fekir, k němuž se odrazil míč po standardní situaci. Betis přežil nastavený čas a veledůležité body uhájil.

30.10.19 20:15 Real Madrid 5:0 Leganés
Branky: 7. R. Silva de Goes , 8. T. Kroos , 24. S. Ramos García (z pen.), 69. K. Benzema (z pen.), 90. L. Jović

Real Madrid ukázal svou lepší tvář, na Bernabéu po energické první půli nakročil k jasné výhře 5-0 nad Leganésem, který stráví další kolo na posledním místě tabulky La Ligy.

Úvodní část musela fanoušky na Bernabéu potěšit, Real Madrid totiž dlouho nehrál v ofenzivě tak pohyblivě a s takovou chutí. Vše se velmi rychle začalo promítat i do skóre, už v osmé minutě totiž favorit vedl 2-0 poté, co Benzema připravil góly pro Rodryga a Kroose. Třetí branky docílil z pokutového kopu Sergio Ramos. Juan Soriano fauloval Hazarda, a i když kop kapitána Realu Madrid zneškodnil, vystoupil od čáry příliš brzy a penalta se opakovala. Valverde a Benzema v dalších možnostech neuspěli.

Po návratu z kabin zvolili hráči Realu Madrid přechod do úspornějšího režimu, přesto i nadále měli šance. Benzema orazítkoval tyč, po nedovoleném zákroku na Modriće se kopala další penalta, Benzema se z puntíku nemýlil. V nastaveném čase se dočkal prvního gólu v dresu Realu Madrid hlavičkující Luka Jović, čímž zarovnal výsledek na 5-0.

31.10.19 18:00 SD Eibar 2:1 Villarreal
Branky: 62. E. García Martínez , 90. F. Orellana Valenzuela  – 88. G. Moreno Balaguero

Strhující závěr utkání na Ipurue rozhodl o tom, že Eibar se vrátil na vítěznou vlnu na úkor Villarrealu, který nedokázal potvrdit velmi dobrou posledních týdnů.

Na první gól se muselo čekat déle než hodinu, bezbrankový stav zlomil až po rohovém kopu Kike García. To však byla jen předzvěst toho, co přinese skvělý závěr.

V něm totiž nejprve v 88. minutě vyrovnal Gerard Moreno, když si v samostatném úniku doslova vychutnal brankáře Dmitroviće, jehož elegantním dloubáčkem přehodil a až poté zakončil do odkryté svatyně. Jenže když už se Villarreal viděl s bodem, přišla chvíle Fabiána Orellany. Po centru De Blasise totiž vsítil rozhodující gól Orellana, a to když běžela pátá minuta nastavení. Ponorce už nezbyl čas na reakci a musela se sklonit před Eibarem.

31.10.19 18:00 Mallorca 2:2 Osasuna
Branky: 21. J. Lago (z pen.), 75. S. Sevilla López (z pen.) – 69. M. Cardona Rovira , 77. C. Castro García

Osasuna dvakrát dotáhla jednogólové manko a na stadionu Mallorcy remizovala v zajímavé bitvě dvou nováčků La Ligy 2-2.

Mallorca byla v prvním poločase lepší a zaslouženě dosáhla jediné branky. Roberto Torres se provinil ve velkém vápně a rozhodčí ukázal na penaltový puntíku, ze kterého se zkušeně trefil Lago Junior.

Po změně stran Osasuna ožila a přišlo vyrovnání. Cardona si na polovině hřiště vzal míč a sólem se dostal až k vápnu, odkud přesně zakončil. Srovnaný stav nevydržel dlouho. Roncaglia zahrál rukou a Salva Sevilla proměnil i druhou penaltu ve prospěch Mallorcy. Poslední slovo však patřilo Osasuně. Konečný stav 2-2 určila parádní hlavička Rubéna Garcíi.

31.10.19 20:15 Getafe 3:1 Granada
Branky: 35. Á. Rodríguez Díaz , 41. M. Arambarri Rosa , 88. D. Timor Copoví  – 74. J. Rodríguez Díaz

Getafe rázně vrátilo Granadu zpět do reality. Andalusané prospali první poločas a Getafe je vytrestalo celkovým vítězstvím 3-1.

Jeho základ byl položen právě v úvodní pětačtyřicetiminutovce, kterou Getafe ovládlo 2-0. Slepenými góly v závěru půle se prezentovali ve střelecké formě hrající Ángel a Arambarri.

V odvetném dějství se sice Granada zvedla, na více než snížení Puertase však nedosáhla. Naopak na konci zápasu definitivně podtrhl triumf Getafe Timor precizním přímým kopem, po kterém zapadl míč do sítě od břevna.

 

Tabulka po 11. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona +1 10 7 1 2 28:11 (+17) 22 V V V V V
2. Real Madrid +4 10 6 3 1 21:9 (+12) 21 V P V R V
3. Granada –2 11 6 2 3 18:13 (+5) 20 P V V P V
4. Atlético Madrid 11 5 5 1 11:6 (+5) 20 R V R R R
5. Sevilla 11 6 2 3 14:12 (+2) 20 R V V P V
6. Real Sociedad –3 11 6 1 4 18:12 (+6) 19 P V V P P
7. Villarreal 11 5 2 4 25:16 (+9) 17 P V V P V
8. Athletic Club +2 11 4 4 3 11:7 (+4) 16 V P R P P
9. Getafe +2 11 4 4 3 17:15 (+2) 16 V P V V P
10. Osasuna –2 11 3 6 2 12:11 (+1) 15 R V P V R
11. Levante +2 11 4 2 5 12:13 (-1) 14 V P P V R
12. Valencia 11 3 5 3 15:17 (-2) 14 R P R V V
13. Real Valladolid –5 11 3 5 3 11:14 (-3) 14 P V R R V
14. SD Eibar +2 11 3 3 5 12:16 (-4) 12 V P P R V
15. Deportivo Alavés –1 11 3 3 5 9:14 (-5) 12 R P V P V
16. Real Betis +2 11 3 3 5 14:21 (-7) 12 V P P R P
17. Mallorca –2 11 3 2 6 9:15 (-6) 11 R P V V P
18. Celta de Vigo –1 11 2 3 6 6:14 (-8) 9 P P P V P
19. Espanyol 11 2 2 7 5:18 (-13) 8 P V P P P
20. Leganés 11 1 2 8 5:19 (-14) 5 P V P P P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace