Shrnutí 3. kola Primera División

Záběr z úvodního utkání (© marca.es)

Třetí kolo začalo bezgólovou remízou mezi Getafe a Valladolidem. Eibar porazil v baskickém derby Real Sociedad, Villarreal prohrál s Gironou.

Celta Vigo připravila první prohru sezóny Atléticu. Real Madrid neměl problém s Leganésem.

Atraktivní valencijské derby skončilo remízou. Alavés otočil zápas proti Espanyolu. Barcelona nadělila Huesce osm gólů.

 
31.08.18 20:00 Getafe 0:0 Real Valladolid

Třetí ligové kolo začalo nepříliš záživným zápasem mezi Getafe a Valladolidem. Výsledek 0-0 určil, že každý ze soupeřů si připíše do tabulky po bodu.

Getafe mělo lepší vstup do zápasu a Mata vyzkoušel Masipovu pozornost, po půlhodině byl ale nejblíže brance Alcaraz. Soriou vyražený pokus Moyana znamenal pobídku pro Alcaraze, jenž ale z dorážky napálil jen domácího gólmana.

Svěřenci José Bordaláse se po slabé úvodní půli v té druhé zlepšili, Maksimović orazítkoval brankovou konstrukci. Další pokusy pochytal spolehlivý Masip. A protože si podobně vedl i David Soria, skončil zápas, v němž byli brankáři nejlepšími muži svých týmů, bez branek. Bod je bezpochyby cennější pro nováčka z Valladolidu.

31.08.18 22:00 SD Eibar 2:1 Real Sociedad
Branky: 26. M. Cardona Rovira , 90. C. Días Barbosa de Oliveira  – 15. W. da Silva (z pen.)

Real Sociedad se popáté v rámci La Ligy představil na stadionu Ipurua a popáté z něj odjíždí bez vítězství. Špatná forma Eibaru v úvodu sezóny tentokrát dávala Erreale naději, ale Mendilibarova parta se zvedla a má první tříbodový zisk.

Přitom pro hosty začal zápas stejně jako před týdnem na Butarque ideálně - rychlým vedením. Juanmi se dostal sám před Dmitroviće, který ho při kličce poslal na zem. Jasnou penaltu proměnil Willian José střelou o tyč, při její exekuci si však přivodil svalové zranění.

Odpověď Eibaru přišla rychle. O dalších deset minut později vyrovnal Cardona. První gól v La Lize hned při debutu. Theo a Illarra mohli skóre otočit, Real Sociedad zahrozil ve dvou případech Juanmim. Když už se zdálo, že baskické derby skončí smírně, přišla v nastaveném čase vítězná trefa Charlese. Eibar slabí první triumf, Real Sociedad opět ztratil dobře rozehrané utkání.

31.08.18 22:00 Villarreal 0:1 Girona
Branky: 54. C. Stuani Curbelo

Villarreal znovu potvrdil, že má v úvodu sezóny problém se střílením branek. V minulém kole si vylámal zuby na Tomáši Vaclíkovi, tentokrát nedokázal překonat Bona. Proto Girona veze z Estadio de la Cerámica cennou výhru.

A když už se Žlutá ponorka prosadila Ekambim, zkazil jí radost systém VAR, který odhalil offside forvarda, jehož aktivita a dobrá hra nebyla ani tentokrát odměněna. Poločasový výsledek zněl 0-0.

Nedlouho po návratu na hřiště dostal míč do náběhu Stuani a chladnokrevně přehodil Asenja. Villarreal se snažil o vyrovnání, ale kromě tyče Pedrazy k němu vlastně v žádné chvíli nebylo blízko. Girona si těsný náskok poctivým výkonem pohlídala a poprvé v letošní lize zvítězila. Ponorka naopak tento pocit ještě nezažila a má na kontě jediný bod.

01.09.18 18:30 Celta de Vigo 2:0 Atlético Madrid
Branky: 46. M. Gómez González , 52. I. Aspas Juncal

Učedník porazil mistra. Antonio Mohamed je často přirovnáván k Diegu Simeonemu a první vzájemný duel v rámci La Ligy zvládl právě muž, od něhož se to nečekalo. Jeho Celta si vyšlápla na Atlético a obrala ho o všechny body.

První poločas nabídl jen nudu. Ani jeden z týmů nedokázal získat kontrolu nad zápasem, Celtu i Atlético spojovaly nepřesnosti v závěrečné fázi. Druhých 45 minut už bylo o něčem jiném. Zasadili se o to domácí dvěma rychlými góly.

Nejprve Maxi Gómez využil uklouznutí Godína k samostatnému úniku a přesnému zakončení, o chvíli později se opřel do hlavičky Iago Aspas a Oblak byl odsouzen do role diváka. V 71. minutě zahrál rukou Savić a byl po druhé žluté kartě vyloučen, z následného přímého kopu překonal Oblaka Cabral, jenže jeho gól byl zpětně umazán kvůli milimetrovému offsidu. Na výsledek to vliv nemělo, Celta si v přesilovce vedení pohlídala a připravila Atléticu první prohru sezóny, přičemž sama zůstává neporažena.

01.09.18 20:45 Real Madrid 4:1 Leganés
Branky: 17. G. Bale , 50. K. Benzema , 61. K. Benzema , 66. S. Ramos García (z pen.) – 24. G. Carrillo (z pen.)

Real Madrid zvládl úspěšně i třetí ligový zápas pod vedením Julena Lopeteguiho, zásluhou výborné druhé půle zdolal Leganés přesvědčivě 4-1.

Domácí měli rychlý vstup do utkání a hned v páté minutě byl blízko gólu Asensio, jehož dloubáček ale přeletěl brankáře i branku. Po čtvrthodině se už skóre měnilo. Bale vyslal na Cuéllara tvrdou střelu, kterou hostující brankář jen vyrazil a míč po jeho dotyku zapadl do sítě. Leganés rychle vyrovnal. Casemiro zbytečně fauloval ve vápně, nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Carrillo.

Jestliže první poločas byl ze strany favorita průměrný, v tom druhém Real Madrid přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a Leganés přestal stíhat. Benzema nedlouho po příchodu ze šaten hlavičkou vrátil domácím vedení, které potvrdil v 61. minutě přesnou přízemní střelou. O pět minut později se prosadil Sergio Ramos z penaltového puntíku, kam ukázal arbitr po sražení Asensia. Další příležitosti zůstaly nevyužity, Real Madrid i tak při debutu Courtoise rozstřílel Leganés 4-1.

02.09.18 12:00 Levante 2:2 Valencia
Branky: 13. R. Martí Salvador , 33. R. Martí Salvador  – 16. D. Cheryshev , 51. D. Parejo Muñoz (z pen.)

Regionální derby mezi Levante a Valencií nabídlo skvělý fotbal i góly. I přes velké vedro se hrálo ve vysokém tempu, výsledkem byla remíza 2-2.

První poločas nedal fanouškům vydechnout. Rušno bylo před oběma brankami. Netrvalo dlouho a začaly padat branky. O tu první se senzačním sólem postaral Morales, jenž vysunul Boatenga, kterého nepříliš povedenou střelu Neto jen vyrazil k Rogerovi a ten už měl snadnou úlohu. O chvíli později se pověsil do vzduchu Cheryshev a bylo srovnáno. Stejný hráč měl další příležitost, tentokrát ale neproměnil. Moralesovu technickou střelu zastavilo břevno, Bardhiho přímý kop Neto. Brankář Valencie nemohl nic dělat proti křížné střele Rogera, který byl sice stínován dvěma obránci, přesto vrátil Levante vedení.

V 50. minutě zbytečně fauloval Solera ve vápně Toňo a Parejo z nařízené penalty vyrovnal. Otočku měl na kopačce Gameiro, jenže zblízka napálil tyč a později ještě hlavou břevno. Šance střídala šanci, tu Rogerovu vytěsnil na roh jeden z obránců. Další akci hostů zastavil jen za cenu druhé žluté karty Coke a Valencia dohrávala v přesile. Využít toho nedokázala a tak se v krásném střetnutí zrodila zasloužená remíza.

02.09.18 16:15 Deportivo Alavés 2:1 Espanyol
Branky: 57. B. González Tomás , 59. R. Sobrino Pozuelo  – 42. L. Carrilho Baptistão (z pen.)

Alavés dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející utkání proti Espanyolu a díky obratu z druhé půle zvítězit 2-1.

Espanyol byl sice po většinu zápasu mírně lepším a aktivnějším celkem, jenže fotbal se hraje na góly. Hosté vstřelili první na konci poločasu z pokutového kopu zásluhou Léa.

Po změně stran šly události v rychlém sledu. Branka Sergia Garcíi byla anulována po zásahu systému VAR, což se ukázalo jako klíčový moment. Hned poté totiž Alavés vyrovnal hlavičkujícím Borjou Bastónem, aby o několik desítek vteřin později Sobrino dokonal obrat. Ve zbývající půlhodině už gól nepadl, body zůstaly na Mendizorroze.

02.09.18 18:30 FC Barcelona 8:2 Huesca
Branky: 16. L. Messi , 24. J. Pulido Mayoral (vlastní), 39. L. Suárez Díaz , 48. O. Dembélé , 52. I. Rakitić , 61. L. Messi , 81. J. Alba Ramos , 90. L. Suárez Díaz (z pen.) – 3. J. Hernández Suárez , 42. A. Gallar Falguera

Barcelona ukázala Huesce, jak drsná dokáže La Liga být. Nováček schytal na Camp Nou osmigólový příděl, ačkoliv se v první půli prezentoval velmi dobrým výkonem.

Úvod zápasu byl hodně překvapivý. Už ve třetí minutě šel totiž outsider do vedení, když zblízka tečoval míč do brány Cucho Hernández. Barcelona byla zaskočená a nedařilo se jí dostávat do šancí. Jako obvykle vyřešil rýsující se problém Lionel Messi, když ustlal Luisinhovi a křížnou střelou o tyč vyrovnal. O deset minut později si hostující srazil Pulido do vlastní sítě centr Jordi Alby a Katalánci byli na koni. Dembélému zkazilo radost břevno. Lépe si vedl na konci půle Luis Suárez, jenž zužitkoval ideální pas Jordi Alby. Huesca se však stihla Gallarem vrátit do utkání.

Nevydržela v něm však dlouho, Barcelona hned na začátku druhého dějství zásluhou Dembélého a Rakitiće svůj náskok navýšila a bylo rozhodnuto. Další trefu přidal po skvělém pasu Coutinha Messi, k fiestě se přidali i Jordi Alba a Luis Suárez z penalty po faulu na něj samotného. Barcelona smetla Huescu 8-2.

02.09.18 20:45 Real Betis 1:0 Sevilla
Branky: 80. J. Sánchez Rodríguez

Betis navázal na loňskou sezónu a opět přetlačil městského rivala. K výhře v derby nad Sevillou stačil zelenobílým jediný gól Joaquína Sáncheze.

První poločas byl hodně intenzivní, emoce několikrát vzplály, ale fotbal se hrál sotva průměrný. Ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat stoprocentní příležitost. Ta jediná, která skončila gólem Canalese, byla neplatná kvůli postavení mimo hru.

Druhých 45 minut se neslo v podobném duchu. Hlavička Mercada mimo byla dlouho jediným ohrožením brankáře. V 66. minutě přišel kontroverzní okamžik, když byl přísně vyloučen po druhé žluté kartě Roque Mesa po střetu s brankářem Pauem, což si arbitr vyložil jako bránění v rozehrávce. Betis přesilovku využil v 80. minutě, když střídající Joaquín svůj první kontakt s míčem proměnil po ideálním centru Mandiho v gól. Betis těsné vedení uhájil a raduje se z dalšího skalpu místního soka.

24.10.18 19:00 Rayo Vallecano 1:1 Athletic Club
Branky: 23. J. Pozo la Rosa  – 66. I. Muniain Goñi
 

Tabulka po 3. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 3 3 0 0 12:2 (+10) 9 V V V
2. Real Madrid 3 3 0 0 10:2 (+8) 9 V V V
3. Celta de Vigo 3 2 1 0 5:2 (+3) 7 V V R
4. Levante 3 1 1 1 6:4 (+2) 4 R P V
5. Sevilla 3 1 1 1 4:2 (+2) 4 P R V
6. Athletic Club 2 1 1 0 4:3 (+1) 4 R V
  Espanyol 3 1 1 1 4:3 (+1) 4 P V R
8. Real Sociedad 3 1 1 1 5:5 (0) 4 P R V
9. Getafe 3 1 1 1 2:2 (0) 4 R V P
10. Atlético Madrid 3 1 1 1 2:3 (-1) 4 P V R
11. Deportivo Alavés 3 1 1 1 2:4 (-2) 4 V R P
  Girona 3 1 1 1 2:4 (-2) 4 V P R
13. Real Betis 3 1 1 1 1:3 (-2) 4 V R P
14. Huesca 3 1 1 1 6:11 (-5) 4 P R V
15. Eibar 3 1 0 2 3:5 (-2) 3 V P P
16. Real Valladolid 3 0 2 1 0:1 (-1) 2 R P R
17. Valencia 3 0 2 1 3:5 (-2) 2 R P R
18. Villarreal 3 0 1 2 1:3 (-2) 1 P R P
19. Leganés 3 0 1 2 4:8 (-4) 1 P R P
20. Rayo Vallecano 2 0 0 2 1:5 (-4) 0 P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace