Shrnutí Primera División 2010/2011 - Getafe

Znak Getafe (© as.com)

Primera División zavřela brány za ročníkem 2010/2011, je proto čas na rekapitulaci. A to formou seriálu dvaceti článků, přičemž v každém z nich bude zhodnocen jeden z účastníků.

Klady i zápory působení každého celku v právě skončené sezóně nejvyšší soutěže a zamyšlení, proč skončil zrovna tam, kde skončil.

Postupovat budeme směrem od nejhorších po nejlepší. V pátém pokračování se podíváme na Getafe, jehož sezóna začala skvěle a málem skončila fotbalovou tragédií.

Getafe (16. místo, 44 bodů, bilance 12-8-18, skóre 49:60)   -   Týmové statistiky

Getafe se zařadilo mezi týmy, jejichž konečné umístění v ligové sezóně 2010/2011 je považováno za zklamání. Šestnácté místo a boj o záchranu do posledního kola, to byl hektický závěr fotbalového roku pro modré Madriďany.

Kde byl problém? Zejména v nevyrovnaných výkonech. Vzestupy a pády byly v podání Míchelova výběru opravdu velké. Vysoké výhry střídaly nečekané porážky, kouzlo jménem Coliseum Alfonso Pérez nefungovalo.

Přitom první polovinu sezóny mělo Getafe více než dobrou, po 18. kolo bylo bodově srovnáno s šestou Mallorcou. Jenže odvetná část byla hrůzostrašná. Jedna prohra za druhou znamenala, že evropský sen se tentokrát konat nebude, naopak přijde na řadu boj o holý život. Díky "přátelské" remíze 1-1 na půdě Realu Sociedad, která pro oba celky znamenala pojištění prvoligové příslušnosti, se Getafe zachránilo.

Pachuť přesto zůstala, tenhle tým měl navíc. Třeba díky Dani Parejovi, jenž byl strůjcem velké části ofenzivních akcí. Nebo Dereku Boatengovi, který prožil na pozici defenzivního štítu skvělý rok. Potěšil Manu del Moral, když svými 9 góly zastínil Adriána Colungu. Ten se neukázal jako stoprocentní náhrada za Roberta Soldada, ani Arizmendimu se nevedlo.

Kdo zklamal? Těžko říci. Když se mužstvu dařilo, tak tahouni byli zjevní, ale když začaly výsledky upadat, tak šla dolů hra celého týmu, a to v podstatě bez výjimek. Nikdo nedokázal mužstvo vyburcovat, silou ho tlačit k lepším zítřkům. Ani Míchel z lavičky, jehož některé tahy byly kritizované.

Svou vinu na nepovedeném závěru sezóny mohly mít i dohady o změně majitele, ke které nakonec opravdu došlo, Getafe se dostalo do rukou bohatého a ambiciózního majitele. A ten bude od hráčů svého týmu očekávat více. Getafe by se rádo vrátilo mezi celky atakující pohárové příčky. Povede se mu to?

Hvězda sezóny

Manu del Moral - Za největší plus sezóny se dá označit Manu del Moral, jehož devět branek bylo nejvyšším číslem, přestože nenastupoval na pozici nejvysunutějšího muže Míchelovy sestavy. Povedený rok tohoto hráče ocenil i Del Bosque reprezentační pozvánkou.

Zklamání sezóny

Juan Ángel Albín - Getafe dalo v ligové sezóně 2010/2011 devětačtyřicet branek. Dvě z nich patřily Albínovi. A to je málo. Uruguayec si v týmu nedokázal vybudovat pevnou pozici a letos pouze paběrkoval.

Hodnocení sezóny

4,5/10 - Getafe se chtělo umístit v první polovině tabulky a v případě možnosti zaútočit na poháry. První polovina sezóny tyto ambice potvrzovala, druhá je nelítostně pohřbila. Coliseum ovládly rozpaky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace