Shrnutí prvních semifinálových zápasů Copa del Rey

Muži, co rozhodli zápas (© marca.es)

Real Madrid vyhrál v Seville a sahá po účasti ve finále královského poháru, které by se tak mohlo dočkat vytouženého El Clásica, protože Barcelona nadělila Almeríi manitu a je krůček od postupu.

Reportáž: FC Sevilla - Real Madrid

Real Madrid je pouze nepatrný krůček od finále královského poháru, neboť dnes zvítězil na půdě Sevilly a v domácím prostředí bude hájit vynikající jednogólový náskok.

Klání se hrálo ve vysokém tempu a za velké podpory našlapaných ochozů, chybělo však povíce brankových příležitostí a branek. Sevilla byla v průběhu utkání častěji u míče a obzvláště po inkasované brance se snažila proniknout madridským obranným valem, který však v tomto utkání pracoval nadmíru výborně.

Real Madrid útočil ze zajištěné obrany, hrál na brejky, z nichž mnoho mohlo skončit pojišťující druhou trefou. Pravdou však je, že Merengues mohli v závěru prvního dějství inkasovat, ale rozhodčí si ve kvapu nevšimli, že míč z kopačky Luise Fabiana byl odvrácen Raúlem Albiolem již za brankovou čárou.  Nelze však s jistotou říci, že mičuda brankovou čáru přešla.

O jediný gól utkání se postaral v sedmnácté minutě často kritizovaný Karim Benzema, který si u pravé lajny poblíž půlící čáry vyměnil mičudu s německým supertalentem Mesutem Özilem a nasadil k rychlému úprku vstříc Palopově brance. Během chvíle jej sice dostihli Alexis a Martín Cáceres, ale prvního jmenovaného Benzema v klídku oběhl a druhého tzv. vykoupal, načež sám před Andrésem Palopem nezaváhal a poslal Blancos do vedení.

Sevilla po inkasované brance samozřejmě usilovala o brzké vyrovnání a nejblíže k němu měl krátce po půlhodině hry Luís Fabiano, jehož hlavičce po Navasově rohovém kopu chyběla potřebná přesnost. Vše posléze nasvědčovalo klidnému závěru prvního dějství, avšak opak byl pravdou. V první a zároveň poslední minutě nastavení vyslal Fredi Kanouté Luise Fabiana, který obešel Ikera Casillase a poslal míč pomalou střelou na branku.

Mičudu v posledních chvíli dostihl Raúl Albiol, sklouznul se po něm do sítě, ale míč zůstal ještě před brankovou čárou. Když si někdejší valencijský zadák pohotově všiml, že se míč nezastavil a míří do branky, v poslední chvíli jej posunul před branku, kde ho již zpracoval odkopem do rohu Iker Casillas. Až podrobnější opakované záběry a studie prozradí, zda šlo o branku či nikoliv.

Po přestávce se urodilo několik šancí na obou stranách, ačkoliv brankové příležitosti měla spíše hostující strana. Nejprve Ronaldo po Özilově centru a individuální akci protáhl Andése Palopa, který se po hodině hry mohl pouze ohlédnout po nůžkách Sergia Ramose.

V osmdesáté minutě došlo ke komickému momentu, kdy Mesut Özil založil akci pro Cristiana Ronalda, kterému se však po obejití Andrése Palopa zadrhl míč za zády, a tak přispěchal z druhé vlny Özil, jemuž se však nepodařilo překonat ve skluzu zasahujícího Alexise. V závěru měl největší domácí šanci Negredo, který  asi o metr netrefil branku po centru z rohového kopu. Značně nervózní závěr neunesl jeden z fanoušků Sevillistas, který trefil Ikera Casillase do hlavy pravděpodobně nějakým umělohmotným předmětem.

Reportáž: FC Barcelona - UD Almería 

Katalánská demoliční četa vypráskala Almeríi a pouze fotbalový zázrak by andaluskému týmu přiblížil dubnové finále. Na drtivé porážce se dvěma brankami podílel argentinský kouzelník Lionel Messi, po brance přidali jeho kolegové z útoku David Villa a Pedro a v závěru pečetil další manitu střídající Seydou Keita.

I kdyby Barcelona v Almeríi nastoupila ve značně okrojované sestavě, neočekávám, že by padla pětibrankovým rozdílem. Vše tak směřuje k jedinému a zřejmě neodvratnému, očekávanému finálovému El Clásicu, kterého by se fanoušci v závěrečném souboji královského poháru Copa del Rey dočkali po více než jednadvaceti letech!

15 minut, pouhopuhá čtvrthodinka. Barcelona Almeríi během tohoto časového intervalu sfoukla jak svíčku, čemuž může v jistém ohledu může děkovat nejen střelcům Lionelu Messimu a Davidovi Villovi, ale také hostujícímu náhradnímu brankáři Estebanovi, který předvedl velice nejisté zákroky, které ne zrovna prudké rány nedokázaly vytěsnit pryč z branky.

Barcelona začala svižně a již v páté minutě měl tutovku Lionel Messi, který vyslán Xavim sám před Estebanem minul branku. O čtyři minuty později se rosarijský rodák prezentoval relativně pomalou a skákavou střelou, která k překvapení všech skončila za zády nejistého Estebana.

Blaugranas vedli 1:0 a za dvě minuty bylo z jejich pohledu ještě lépe, když si v šestnáctce zpracoval míč David Villa a vyslal na Estebana provizorní pokus, který se pod tělem padajícího Estebena dostal k nevoli hostujících obránců, koučů i fanoušků do sítě.

V patnécté minutě měl na kopačce snížení Goitom po Crusatově příhře, avšak jeho střela se jen o kousek nevešla mezi tři tyče. K míči se dostal Abidal, založil rychlou kolmou akci, na jejímž konci byl přesně zakončující Messi, jehož technická rána skončila v síti tentokráte bezmocného Estebana.

Barcelona i po této gólové smršti pokračovala v útocích, ovšem i Rojiblancos se snažili proniknout čas od času váhavou obranou Culés. Ti měli další příležitosti, ale gólově se ujala pouze jediná. Pedro si výborně naběhl na Xaviho přímý volný kop a jeho hlavička zapadla do levé šibenice Estebanovy branky.

Esteban v pozdějším průběhu utkání trošičku odčinil svá úvodní zaváhání, když ještě před přestávkou výborně lapil Messiho technický pokus, po obrátce jej pak zachránila po krásné Messiho a Villově akci a střele Maxwella tyč a v šedesáté minutě dvěma fantastickými zákroky proti střelám Adriana a Javiera Mascherana uchránil Almeríi od většího debaklu.

Korigovat výsledek mohl Goitom, ale tváří tvář Pintovi zvolil špatné zakončení. Na druhé straně opět skvěle zasáhl Esteban, tentokráte proti tutovce Pedra. Po sedmdesáté minutě byla dlouhou dobu nuda až do devětaosmdesáté minuty, kdy se po přihrávce Lionela Messiho výborně prosadil střídající Keita. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace