Shrnutí prvních zápasů osmifinále Copa del Rey

Záběr z utkání Barcelona - Athletic. (© marca.es)

Barcelona doma pouze remizovala s Athleticem, nerozhodně skončily také duely Córdoby s Deportivem a Valencie s Villarrealem.

Pep Guardiola poslal na hřiště některé fotbalisty, kteří obvykle nehrají v základní sestavě, přesto se očekávalo, že si s baskickými Lvy oslabenými o Llorenteho či Amorebietu poradí. Jenže Athletic se prezentoval skvělou defenzivou a když i ta selhala, posloužil Gorka Iraizoz jako stanice poslední záchrany. O všem se tak rozhodne až v lednu v Katedrále, na Nou Campu se oba týmy rozešly bez branek.

Utkání mezi Córdobou a Deportivem hrozilo, že bude kvůli silným dešťům v posledních dnech odloženo, ale nakonec se hrálo. Sedmdesát minut se hrál vyrovnaný fotbal, který přinesl i vyrovnané skóre zásluhou proměněné penalty Rikiho a odpovědi Pepe Díaze. Posledních 20 minut už bylo hřiště kompletní pod vodou, což znamenalo nulovou šanci na vstřelení vítězného gólu.

V posledním úterním mači se zrodila remíza 0-0. A to i přesto, že Valencia dokázala Villarreal přehrát a zasloužila si lepší výsledek, konkrétně výhru o dva tři góly. Unai Emery vsadil netradičně na hru se třemi stopery. To jako by Žlutou ponorku překvapilo a byli to Netopýři, kdo šel za výhrou rázným kroke. Jenže jejich mizerná koncovka určila, že šance zůstávají v poločase dvojzápasu vyrovnané.

Atléticu Madrid stačila k vítězství nad Espanyolem jediná trefa, o kterou se postaral Simão z penalty. Pro Portugalce to byl poslední gól v pruhovaném dresu, neboť jeho další kroky míří do Turecka. Negativní zprávou pro Los Colchoneros je zranění Diega Forlána a červená karta Reyese.

Hattrick Ulloy měl největší podíl na výhře Almeríe nad Mallorcou v poměru 4-3. Na Estadio de los Juegos se hrála otevřená partie, ve které se prosadili také Kalu Uche, De Guzmán, Víctor a Webó.

Domácí zápas se naopak nepovedl Betisu. Lídr Segundy na Benito Villamarín nestačil na Getafe. Miku a Pedro Ríos dali Azulones pohodlné vedení, ale v samotném závěru vykřesal jiskřičku naděje pro Verdiblancos z pokutového kopu Jorge Molina.

Utkání bez obran bylo k vidění na Pizjuánovi, kde se skóre přelévalo z jedné strany na stranu. Nakonec se radovala domácí Sevilla, na jejíž výhře 5-3 se podílel dvěma góly Romaric a jedním Alfaro, Negredo a Diego Capel. Za hosty mířili přesně dvakrát Rondón a jednou Quincy.

Pořádnou střelnici si otevřel Real Madrid. Bílý balet předvedl proti chybujícímu Levante bezchybný výkon, skóre 8-0 je toho dostatečným důkazem. Karim Benzema získal plusové body za hattrick, stejným počinem se blýskl také Cristiano Ronaldo. Özil a Pedro León se pod drtivé vítězství podepsali jedním gólem. Odveta na Ciutat de Valencia tak bude zřejmě už pouze formalitou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace