Shrnutí prvních zápasů semifinále Copa del Rey

Diego Costa zaznamenal dvě branky (© marca.es)

El Clásico skončilo na Bernabéu remízou 1-1, o všem tak rozhodne odveta v Barceloně. Atlético ve druhém semifinále zdolalo Sevillu 2-1.

Real Madrid - Barcelona 1-1 (81. Varane - 50. Fàbregas)

Fotbalisté Realu Madrid a Barcelona nabídli fotbalovému světu dalších skvostných 90 minut, v nichž nechybělo maximální nasazení, útočné výpady a nakonec ani góly. Každý tým vstřelil po jednom a do odvety, která se hraje na konci února, je tak vše otevřené.

Už ve druhé minutě protáhl Pinta Cristiano Ronaldo z přímého kopu, Barcelona odpověděla lobovaným pasem Iniesty na Jordi Albu, jenž z první pálil mimo. Xavi orazítkoval ze standardní situace břevno, po nepovedené malé domů Carvalha zachraňoval na brankové čáře Varane. A znovu na druhou stranu, kde Benzema střílel mimo.

Po změně stran zahrozil francouzský útočník znovu, ale s podobným výsledkem. Nedůrazný odkop Callejóna znamenal balón pro Messiho, jenže vysunul Cesca Fàbregase, který se sám proti Diegu Lópezovi nemýlil. O chvíli později zastavil Messiho útěk chybně odmávaný offside.

Cristiano Ronaldo měl na hlavě vyrovnání, zamířil však mimo. Cesc a Pedro měli výborné šance na pojištění náskoku hostů, místo toho uděřilo na druhé straně, když vyrovnal hlavičkující Varane, nejlepší muž zápasu. Jako by Varane šel do utkání jako 19letý mladík a opouštěl ho jako zkušený veterán, který za 90 minut fotbalově vyrostl o deset let...

Poslední šanci měl Jordi Alba, Diego López vytáhl zákrok, který může mít v konečném účtování velkou cenu. Skvělé El Clásico skončilo remízou 1-1.

Atlético - Sevilla 2-1 (49. a 71. Diego Costa (oba z pen.) - 56. Negredo (pen.))

Pořádně divoké střetnutí bylo k vidění na stadionu Vicente Calderóna. Po bezgólovém poločase padly v tom druhém tři góly, všechny z penalt nařízených za hru rukou. Atlético Madrid navíc dohrávalo oslabené o jednoho hráče, Sevilla o dva.

Jednogólový náskok po triumfu 2-1 si do odvety vezou Madriďané, na Pizjuánovi je však nebude čekat snadná úloha. Sevilla oproti ligovému mači, který na půdě Atlética prohrála 0-4, ukázala výrazné zlepšení.

První půlhodina byla intenzivní a plná osobních soubojů, ale bez opravdových šancí. Tu první měl Koke, jenž však zamířil pouze do debutujícího Beta. Courtoise protáhl Negredo. Závěr poločasu nabídl nejlepší Atlético v zápase, ale Adrián pálil nad, Diegu Costovi chyběly k zakončení centimetry.

Krátce po úvodu druhého poločasu zahrál Spahić rukou, za což uviděl druhou žlutou kartu a nařízenou penaltu proměnil Diego Costa. Nedlouho poté zmařil Godín gólovou šanci Negreda rukou, za což byl rovněž vyloučen, Negredo stejně jako Diego Costa z puntíku nezaváhal.

Vyrovnání domácími otřáslo a začal úsek, v němž byla lepší Sevilla. Na více než střelu Rakitiće těsně vedle to však nestačilo. Další nedovolený zákrok rukou přišel v 70. minutě, a sice od Fernanda Navarra. Pokutový kop proměnil Diego Costa.

Na vítězství Atlética Madrid o jediný gól už nezměnilo ani vyloučení Fernanda Navarra, který poslal k zemi unikajícího Diega Costu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace