Simeone neslibuje podívanou, ale výsledky

Diego Simeone (© clubatleticodemadrid.com)

Trenérský debut Diega Simeoneho na lavičce Atlética Madrid zanechal mezi mnohými fanoušky colchoneros rozporuplné pocity. Na jednu stranu mužstvo odehrálo nejlepší zápas na soupeřových hřištích co se defenzivy týče, hrálo s maximální intenzitou a agresivitou během celých devadesáti minut, což nebývalo zvykem. Na taktice a solidaritě mezi hráči byla poznat týdenní práce Simeoneho a jeho kolegy Germána „Mono“ Burgose.

Nicméně výčitky, které se objevily na sociálních sítích, poukazují především na nedostatky ve hře dopředu a neschopnost udělat něco s míčem, když už se ho hráčům podaří vybojovat. Kritiky se valily rovněž na absenci Ardy Turana a Adriána Lópeze, stejně tak pozdní střídání druhého jmenovaného. Takže ti bláhoví fandové colchoneros, kteří očekávali okamžité herní zlepšení rojiblancos, byli zřejmě hodně zklamaní, neboť prvotní cíl nového kouče je především zlepšit systém obranné hry a aby tým dokázal vybojovat míč dobrým presinkem, což mu v první části sezóny chybělo. Až potom, kdy se defenzivní souhra usadí a obranné mechanismy budou perfektně zkoordinovány, až hráči získají zpět ztracenou sebedůvěru, má Cholo Simeone v úmyslu zapracovat na předváděné hře. Teď je jeho mysl naštelována na krátkodobé cíle, jít zápas od zápasu a především nedostávat branky a neprohrávat. 

Jedním ze Simeonových hlavolamů bude Adrián. Kam ho umístit? Pravděpodobně k postranní čáře, stejně jako to zkoušel Lotina v Deportivu. V Málaze hráli u lajny Salvio s Juanfranem, aby roztáhli hřiště a pomáhali v obraně, samozřejmě kromě té nejdůležitější funkce, aby zásobovali balóny Falcaa na hrotu. 

Cholo ke každému utkání přistupuje tak, jakoby šlo o finále a v neděli proti Villarrealu se počítá pouze vítězství, čehož si je velmi dobře vědom. V lednu chtěl získat deset bodů ze čtyř duelů. A po remíze v Málaze už nezbývá nic jiného, než porazit jak Villarreal, tak i Real Sociedad a Osasunu. Jediný post, který Simeone žádal posílit, je pozice středního defenzivního záložníka, neboť ti, kteří jsou v současném kádru, nenaplňují jeho představy pro tohle místo. Celkově je Simeone velmi spokojen s hráčskou kvalitou i přístupem a je přesvědčen o tom, že během několika týdnu bude k vidění Atlético přesně takové, jaké si představuje. Jeho posedlostí je vítězit. A prvním krokem k vítězství je neprohrát. A aby tým byl vždycky nad individualitami. Cholo neslibuje úžasnou podívanou, ale výsledky ano. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace