Skvělý obrat poslal Barcelonu do čtvrtfinále Ligy mistrů

Messi se na výhře podílel dvěma góly (© marca.es)

Barcelona v odvetě osmifinále Ligy mistrů na Camp Nou porazila AC Milán 4-0. Katalánci tak i přes porážku 0-2 z prvního utkání postupují.

Barcelona zažila magický večer. Přesně takový, jaký v nejúspěšnější klubové éře historie chyběl - velký obrat v kontinentální soutěži. Zaslouženou prémií je přesun do čtvrtfinále, který hráči věnovali Titu Vilanovovi, jenž se stále v USA léčí z vážné nemoci.

Zatímco na San Siru si Barcelona nevěděla s obranou AC rady, v odvetě se psal zcela odlišný příběh. Už v šesté minutě si Messi narazil s Xavim a poprvé rozvlnil síť. Xaviho a Iniestu vychytal Abbiati, zdálo se , že další góly jsou jen otázkou času.

Vše mohlo být jinak, kdyby Niang sám před Víctorem Valdésem zakončil lépe, útočník AC Milán ale jen trefil tyč. O několik desítek vteřin později přidal Messi druhý gól domácích. V dokončení obratu už v té chvíli věřil snad každý fanoušek Barcelony.

Deset minut po změně stran se David Villa odvděčil Rourovi za důvěru v základní sestavě třetím gólem večera. V nastaveném čase pečetil Jordi Alba na konečných 4-0.

Barcelona předvedla svou nejlepší verzi. Lionel Messi byl znovu klíčovým faktorem, Xavi s Iniestou ovládli střed pole, Blaugranas dominovali. Pokud na dnešní výkon navážou i v dalších kolech, mohou za dva měsíce znovu pozvednout nad hlavu ušatý pohár...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace