Slavný magazín Don Balón končí

Poslední vydání magazínu Don Balón (© as.com)

Španělská sportovní média přišla o jednoho z nejslavnějších členů, magazín Don Balón oznámil ukončení činnosti.

Don Balón byl týdeníkem, který vznikl 7. října 1975. Poslední číslo s Diegem Forlánem na obálce vyšlo 29. srpna letošního roku. Když se čtenáři ptali po novém vydání o týden později, dočkali se zaporné odpovědi. Poprvé po 36 letech...

Rogelio Rengel Ros, ředitel mezinárodních vydání Don Balónu, doufal, že těžkou finanční situaci a problémy se zákonem editora Rogelia Rengela Mercadého, což jsou hlavní důvody krachu časopisu, překoná změnou na měsíčník, ale nakonec se tak nestalo.

Don Balón byl od roku 1989 členem European Sports Magazines, které sdružuje nejdůležitější fotbalové časopisy napříč celou Evropou, například německý Kicker, portugalskou A Bolu či anglický World Soccer.

"Právě jsme se dozvěděli, že Don Balón oficiálně končí. Hledali jsme řešení, bohužel marně," uvedl Ros. Společně s tištěnou verzí magazínu byla pozastavena i jeho internetová stránka.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace