Smích bojovníka

Arouna Koné (©zimbio.com)

Jeho úsměv září minimálně jako stovka žárovka. A právě tahle „lampa” mu osvětlovala jeho temnou cestu, kterou procházel během svého angažmá v Seville. Ani utrpení v podobě zdravotních komplikací mu nesebralo tuhle grimasu, která znamenala, že je pořád plný života. Arouna Koné je bojovník. Jeden z té skupiny živých bytostí, které neskolí nikdo a nic. Nyní má znovu důvod vyykreslit ďolíčky na své líci. Nyní víc než kdy jindy. Levante mu totiž otevírá bránu do nového fotbalového života.

„Chci klubu poděkovat za to, že mi dal příležitost znovu se cítit fotbalistou. Jsem strašně spokojený a budu pracovat naplno, abych dal tomuto klubu všechno. Těším se, že odehraji dobrou sezónu. Doufám, že budu mít štěstí ohledně svého zdraví. Jsem ohromně šťastný. Budu se snažit, abych byl hráčem, kterého si fanoušci pamatují z dřívějška. V Seville jsem neměl moc štěstí, teď mi ho Levante dává”, ujišťoval při tradičních frázovitých prohlášeních během včerejšího oficiálního představení v Levante. Budiž.

V létě 2008, rok poté, co přišel do Sevilly, si přetrhl přední křížový vaz a oba menisky v levém koleni. V dubnu roku 2010, během svého hostování v německém Hannoveru, si proklaté zranění obnovil. Dá se říci, že vinou zranění promrhal prakticky dvě sezóny. Martyrium, které by v Levante chtěl co nejdříve zapomenout. „Cítím se velmi dobře. Absolvoval jsem letní přípravu a všechno šlo dobře. Po fyzické stránce se cítím perfektně”, prozradil Koné. 

Jeho výkonnost v andaluzké metropoli byla pro všechny velkým zklamáním. I z toho důvodu ho Sevilla nechala v klidu jít. Zbývá mu sice poslední rok kontraktu, ale Sevilla alespoň ušetří část z miliónu a kousek eur, který má útočník z Pobřeží Slonoviny zanesen ve smlouvě. Levante se Sevillou se dohodli na tom, že se o náklady na hráčův plat podělí. Nicméně v případě, že Koné v dresu azulgranas zazáří, má Sevilla pořád krytá záda. Když totiž Koné dá minimálně 18 branek a splní další blíže nespecifikované podmínky, má vedení celku ze Sánchez Pizjuánu zajištěnu opci, podle které mohou fotbalistovu smlouvu ještě o rok prodloužit. Také Levante, v případě, že je africký snajpr přesvědčí svými výkony, si zajistilo různé dodatky, podle kterých může získat hráče, ať už zůstane volný, nebo ne. 

Arouna Koné je nástupcem Felipe Caiceda. Pořádná výzva. Laťka je posazena poměrně vysoko. Ovšem korpulentní Afričan bere tyhle tendence po svém. „Nemám žádnou zodpovědnost. Musím hrát dobře, pomáhat spoluhráčům a odehrát dobrou sezónu. Nebude to jednoduché a je potřeba makat, pořád makat”, znovu sklouzl do vyjádření, které pro fanouška zní mírně naučeně a frázovitě. Nicméně pro Koného je to životní krédo. 

Na dresu se prozatím bude muset spokojit s číslem „2”, numerem, které není pro útočníka na hrotu příliš typické. „Je mi to jedno. Doufám, že mi tohle číslo přinese štětsí a nastřílím spoustu branek”, poznamenal Arouna a začal se hurónsky řehnit. Prostě smích bojovníka.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace