Soldado – nejzvláštnější žlutá karta za poslední dobu

Útočník Levante, Roberto Soldado, dostal v posledním ligovém kole žlutou kartu, nic zvláštního. Až na to, že na hřišti v době prohřešku nebyl a tak se o svém prohřešku dozvěděl až ze zápisu.

V zápase Levante – Valencia nebylo o vzrušení nouze už v průběhu samotného zápasu. Domácí se dostali do vedení 2-0 a zápas byl na nejlepší cestě ke třem bodům do tabulky, nicméně pak sklapla pověstná „Csaplárova past“, no dobře vlastně sklapla už na konci prvního poločasu a Valencie gólový účet postupně upravila na konečných 3-4. To by samo o sobě na jeden zápas mohlo stačit. O další vzrušení se postaral srbský záložník Valencie, Uros Rasic, který si neodpustil nevhodná gesta k tribuně domácích fanouškům a v úplném závěru utkání dostal druhou žlutou kartu. Inkasoval ji ale za nesportovní chování mimo hřiště, proto svůj tým coby vystřídaný hráče neoslabil. Zvláštní ale je, že za potyčku dostal druhou žlutou kartu také domácí Soldado, který na hřišti ani mimo něj v inkrimonovaný okamžik vůbec nebyl a o tom, že bude muset vynechat příští zápase se dozvěděl až ze zápisu rozhodčích.

V 90. minutě byl hráč (16) Soldado Rillo Roberto napomenut z důvodu konfrontace s protiháčem. Karta ale hráči nemohla být ukázána, protože jse nenacházel na hřišti,“ zní v oficiálním záznamu z utkání. Samotný hráč se o tom, že bude muset vynechat příští uktání Villarreal – Levante, dozvěděl až v šatně a byl velice překvapen, stejně jako fanoušci a trenér.

Zcela jistě velice zvláštní žlutá karta, ale vůbec ne jediná svého typu. Podobně překvapivou kartu viděl v roce 2020 v zápase Lokomotiv – Atletico Luis Suarez. Za co? Za to, že se v přerušené hře přiblížil k obrazovkám zobrazujícím záznam VAR a nakukoval rozhodčímu přes rameno. Za své chování viděl hned v zápětí žlutou kartu.

V památném zápase mezi Chorvatskem a Austrálií v roce 2020 naopak chorvatský reprezentant Šimunič viděl hned tři žluté karty, než si rozhodčí uvědomil, že by hráč měl ýt vyloučen. Této kardinální chyby se navíc dopustil velezkušený rozhodčí Graham Pool, když Šimuničovi ukázal žlutou kartu v 64. minutě, další v 90. a třetí v 94. minutě.

Zvláštní žlutou si vykoledoval i pověstný bouřlivák Paul Gascoigne. Během jednoho ze zápasů jeho bohaté kariéry upadla rozhdočímu Dougie Smithovi karta z kapsy, Gascoigne ji zvedl a než ji arbitrovi vrátil, stihl mu ji ukázat. Gesto, které většinu fanoušků pobavilo nenašlo vůbec žádné pochopení u samotného rozhodčího, který vrácenou kartu hned použil proti Gascoignemu.

Rekordmanem mezi potrestanými hříšníky je pak Raul Jimenez, který v utkání mezi Wolverhamptoneem a Manchester City uviděl dvě žluté karty během pouhých třiceti sekund. A jak z jednoznačné výhody udělat nevýhodu by mohl vyprávět Bruno Petkovič, který se chystal v utkání svého Dynama Záhřeb kopnout penaltu. Také tak učinil, ale protože jeho penaltový rozběh nebyl podle rozhodčího příliš „košer“ a Petkovič se během rozběhu pozastavil, hráč uviděl druhou žlutou kartu v utkání, byl následně vyloučen, pokutový kop nebyl uznán a hra pokračovala odkopem od brány protihráčů. Bruno Petkovič se jen pousmál, protože jeho tým vyhrál utkání i tak, ale byla to jedna z nejbizardnějších karet historie.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace