Soldado rozezvučel alarm

Roberto Soldado (© as.com)

Nehrál v Indonésii a netrénoval ani včera. Útočník Valencie Roberto Soldado rozezvučel poplašné zvony ve vedení klubu a v hlavě nového trenéra Pellegrina zrovna ve chvíli, kdy se klub zoufale snaží přivést nového levého beka a posilu do přední linie, po níž tolik touží argentinský lodivod.

Útočný pilíř netopýrů laboruje s natrženým svalem na pravé noze, díky němuž je ohrožena jeho účast v utkání, které odstartuje novou sezónu v němž se černobílé skvadře postaví doběla odění obhájci titulu z Realu. Klubový lékař Jordi Candel nechtěl ještě více šířit paniku a hysterii, která mezi fanouškovskou obcí může vládnout a sdělil, že trhlina je opravdu jen milimetrová a pravděpodobnost, že 19.srpna naskočí do duelu na San Bernabéu v základní sestavě je tak poměrně vysoká. Nicméně v ponděli na Roberta čekají další lékařské prohlídky a teprve po nich zřejmě padne definitivní verdikt jestli bude moci cestovat s výpravou do hlavního města, či nikoliv.

Přes optimismus mužů s fonendoskopy na hrudi, riziko, že Valencia přijde o jednoho z nejdůležitějších mužu na své soupisce, pořád existuje. Však už byl definitvně vyškrtnut nejen z nominace na zítřejší zápas proti Tottenhamu, jenž poslouží jako tradiční oficiální představení mužstva před fanoušky, ale i z té hypotetické před přípravným zápasem reprezentačního výběru v Kostarice, jenž je na pořadu pouhé tři dny před oficiálním startem nové ligové sezóny. 

Eventuální Soldadova absence ještě více odhaluje potřebu mít ve svých řadách klasického forvarda, hroťáka, střelce. Včera Braulio Vázquez, technický sekretář, rozmlouval zhruba čtvrtodinku o příchodu nového útočníka. V tuto chvíli jsou alternativy kouče Pellegrina asi takovéto: hrát s falešnou devítkou typu Jonás, nebo Piatti, nebo vsadit na domácí zdroje a dát příležitost Pacu Alcácerovi, jenž by se tak po střelecky produktivním létě ocitl v základní sestavě hned v jednom z nejdůležitějších zápasů celé sezóny. 

Gólman Diego Alves nevidí absenci Soldada jako nějaký bezprostřední problém: „Pořád ještě chybí dva týdny do zápasu, je čas na jeho uzdravení. Něco jiného by bylo, kdyby se hrálo tento víkend“, poznamenal. Fanoušci Valencie zcela jistě drží palce svému šutérovi, aby se dal do startu soutěže do kupy, na druhou stranu by jim určitě nevadilo, kdyby Paco Alcácer dostal svoji životní příležitost.  

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace