Španělské kluby dominují Evropě. Získaly 14 z posledních 15 trofejí

Cristiano Ronaldo slaví triumf v Lize mistrů (© marca.es)

Naprostá dominance. Dvě slova, která nejlépe vystihují úspěchy, které zástupci La Ligy v posledních čtyřech letech sbírají v evropských soutěžích.

A to v tempu a počtu, jaký nemá obdoby. Od sezóny 2013/2014 se rozdávalo v rámci Evropy patnáct trofejí (pokud počítáme i nadcházející Super Cup, v němž si to rozdá Atlético s Realem Madrid) a hned čtrnáct z nich se pyšní španělským majitelem.

V Lize mistrů opanovaly celky Primera División všech pět uplynulých ročníku, čtyřikrát Real Madrid, který navíc jako první klub v novodobé historii ovládl soutěž třikrát v řadě a s třinácti triumfy je v tomto ohledu jednoznačně nejlepší, jednou Barcelona.

Také posledních pět vydání Super Cupu je záležitostí španělských klubů. Třikrát zásluhou Realu Madrid, který se v něm v srpnu střetne s Atléticem, jednou díky Barceloně.

Jen Evropská liga poznala za čtyři roky jiného vítěze než španělského. Mezi tři triumfy Sevilly a jeden Atlética se vloni vklínil Manchester United.

Španělsko díky magickému období zvyšuje svůj náskok před Anglií, pokud jde o celkový počet získaných evropských pohárů. Po srpnovém Super Cupu bude platit poměr 57 ku 39.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace