BLOG: Španělské týmy v Champions League

Dokáže vyhrát ligu mistrů opět po roce španělský tým? (football-news.org.uk)

Již tento týden sehrají nejlepší týmy světa své první zápasy v letošním ročníku Ligy mistrů. My se podíváme na to, jaké úkoly stojí před týmy z Primera Division.

Úterý 13. 9.

Barcelona vs. AC Milán

První kolo Ligy mistrů sehraje jeden ze soupeřů Plzně, úřadující mistr této soutěže i španělské ligy, na vlastním stadioně proti papírově nejtěžšímu soupeři ze skupiny. U sázkových kanceláří je Barcelona dle mého názoru možná až přehnaně favorizovaná. Ojediněle se kurs na výhru AC Milán pohybuje až kolem 12:1. Poslední zápas Barcelony dokázal, že každý může zaváhat a v zápase proti týmu takových kvalit, jako je AC Milán není nikdy nic jistého. Barcelona pro letošní sezónu přivedla dva slavné hráče a to A. Sáncheze a velkou mediální hvězdu posledních týdnů - Cesca Fabregase. A. Sánchez se ale smolně zranil v posledním zápase s Realem Sociedad. Na straně AC Milán bude také chbět jedna hvězda a to asi ta největší. Do Barcelony zřejmě nepojede Z. Ibrahimovič. Podle posledních zpráv by měl pravděpodobně chybět i Milánský Robinho.

Začátky v lize:

Barcelona 5:0 Villarreal

Real Sociedad 2:2 Barcelona

AC Milán 2:2 Lazio Řím

Genk vs. Valencia

Jak již bylo řečeno, tak Barcelona začne soutěž proti nejtěžšímu soupeři ze skupiny. Valencia je na tom přesně opačně. Svou pouť letošním ročníkem Champions league začne na hřišti outsidera skupiny - belgického Genku. Valencii opustil jeden z tahounů týmu Juan Mata, který zamířil do Chelsea. I tento zápas má jasného favorita a stejně jako v přechozím případě je to španělský tým. Zatímco Valencia stihla, stejně jako i většina ostatních španělských klubů, odehrát pouze 2 kola, tak v Belgii se liga už plně rozjela a je v ní odehráno již 6 kol.

Začátky v lize:

Genk: 2 výhry ; 3 remízy ; 1 prohra

Valencia 4:3 Santander

Valencia 1:0 Atlético Madrid

Středa 14. 9.

Dinamo Záhřeb vs. Real Madrid

O den později začne svou strastiplnou cestu milionářskou soutěží i držitel Copa del Rey - Real Madrid. Bílý balet nastoupí stejně jako Valencia na hřišti nejslabšího týmu skupiny. Tým z Chorvatského hlavního města se do skupiny s Realem, Lyonem a Ajaxem musel prokousat v předkolech přes skandinávské zástupce - finské HJK Helsinky a švédské Malmö. Real je v tomto zápase naprostým favoritem a pokud chce pomýšlet na to, že by mohl vyhrát letošní Ligu mistrů a završit tak jako první tým světa dlouho očekávanou metu deseti titulů, neměl by dopustit žádné překvapení. Dobrou zprávou pro Real je, že s týmem již trénoval Sami Khedira, který by tedy měl být připraven do tohoto utkání nastoupit.

Začátky v lize:

Dinamo Záhřeb: 6 výher ; 1 remíza ; 0 proher (zatím vévodí chorvatské 1. lize)

Real Zaragoza 0:6 Real Madrid

Real Madrid 4:2 Getafe

Villarreal vs. Bayern Mnichov

Od tohoto zápasu si mnoho lidí slibuje jeden z nejkrásnějších a nejzajímavějších zápasů tohoto týdne. Je to tento týden v Lize mistrů jediný zápas, ve kterém španělský tým není favoritem. Villarreal to určitě nebude mít o nic jednoduší poté, co odešel jeden z největších tahounů žluté ponorky, občasný španělský reprezentant Santi Cazorla. V Bayernu se to naopak hvězdami jen hemží a po příchodu jednoho z nejlepších německých gólmanů Manuela Neuera je tento klub ještě silnější. Bayern v prozatím posledním kole ligy rozdrtil Freiburg 7:0. V tomto zápase se blýskl útočný trumf Mnichova - M. Goméz. Bayern zatím září a po pěti kolech má neuvěřitelné skóre 16:1. Naopak Villarrealu se zatím vůbec nedaří a má po 2 kolech pouze 1 bod. Neuer, Goméz, Robben, Schweinsteiger, Ribéry... s tím vším se bude muset Villarreal vypořádat. Uvidíme jak to vše dopadne.

Záčatky v lize:

Barcelona 5:0 Villarreal

Villarreal 2:2 FC Sevilla

Bayern: 4 výhry ; 0 remíz ; 1 prohra

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace