Španělsko má nejhodnotnější kádr na Euru

Nejhodnotnější tým Eura (© as.com)

Španělsko se může pochlubit nejhodnotnějším kádrem ze všech účastníků nadcházejícího Eura.

Alespoň takový výsledek přinesla práce brazilského ekonoma Fernanda Pinta. Podle něj má La Roja v mužstvo fotbalisty v celkové hodnotě 653 milionů eur. Druhé místo obsadilo Německo (469 milionů eur), třetí Anglie (394). Francie (344), Portugalsko (332) a Itálie (306) následují. Nejmenší cenu mají podle Pintova výzkumu Irové, a to 72 milionů eur.

Na Euru se představí 368 celkově hráčů. Mezi 21 nejhodnotnějšími má Španělsko hned devítinásobné zastoupení, zatímco Anglie jediné v podobě Rooneyho. Cena Cristiana Ronalda byla stanovena na 90 milionů eur, Andrés Iniesta by případného zájemce jako druhý nejdražší fotbalista turnaje přišel na 67 milionů eur.

Celková suma za všechny hráče Eura 2012 byla stanovena na 3,8 miliardy eur, což z něj činí po mistrovství světa (v Jihoafrické republice hráli fotbalisté v hodnotě 5,3 miliardy eur) a Lize mistrů (5,2) třetí nejhodnotnější soutěž. Světový šampionát i Liga mistrů však obsahují 32 mužstev, zatímco mistrovství Evropy pouze 16. Euro tak má nejvyšší průměrnou cenu jednoho týmu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace