Španělsko porazilo Skotsko a pomohlo Česku do baráže

David Villa (© marca.es)

Fotbalisté Španělsky zakončili kvalifikaci mistrovství Evropy 2012 s bilancí osmi výher z osmi zápasů. Dnes zdolali Skotsko 3-1, což potěšilo i Čechy, kteří se díky tomu protlačili do baráže na úkor ostrovanů.

Vicente del Bosque naplnil očekávání a dal prostor některým hráčům, kteří pravidelně nehraje. Mezi tři tyče se postavil Víctor Valdés, na pravém beku debutoval Jordi Alba, Santi Cazorla také dostal svou porci minut, ale nejvíce zaujal David Silva.

Křídelník Manchesteru City si nedávno postěžoval na nedostatek koučovy důvěry a na hřišti nabídl ty nejlepší argumenty. Dva góly a jedna přihrávky, takovou osobní bilanci Silva proti Skotsku zaznamenal.

Vedení Španělska se zrodilo velmi rychle, Villa zakombinoval s Jordi Albou a David Silva dal akci gólovou pečeť. Spolupráce Silvy s Pedrem znamenala druhou branku a ukončení skotských nadějí na evropský šampionát. Hosté na Rico Pérez Víctora Valdése prakticky neohrozili, brankář Barcelony prožil klidný večer, který mu zkazil pouze pokutový kop nařízený za jeho zákrok na Naismitha. Goodwillie proměnil.

To už za stavu 3-0 pro domácí. Silva po skvělé akci s Cazorlou a Pedrem věnoval jubilejní padesátý reprezentační gól Villovi na zlatém podnose. La Roja postupuje na mistrovství Evropy se stoprocentní bilancí, všech osm kvalifikačních duelů zvládla vítězně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace