Španělsko postupuje do čtvrtfinále Eura z prvního místa skupiny

Španělsko postupuje (© marca.es)

Jediná branka střídajícího Jesúse Navase rozhodla o vítězství Španělska nad Chorvatskem. La Roja postupuje do čtvrtfinále Eura z prvního místa skupiny C.

Ani tentokrát to ale podobně jako proti Itálii nebyl výkon hodný obhájce titulu. Španělsko si hrálo s ohněm a pouze díky Casillasovi se nespálilo.

Vicente del Bosque dal znovu důvěru v základní sestavě Fernandu Torresovi, snaživý útočník Chelsea však na dvougólový večer proti Irsku nenavázal. První poločas se táhl, na hřišti se nebylo příliš na co dívat, výsledek 0-0 byl proto logickým vyústěním.

Alespoň jednou pozitivní zprávou bylo, že nedošlo k Italy obávané remíze 2-2, který by měla velkou pachuť. Po brance Cassana Chorvati věděli, že musejí útočit. Zlatou a možná postupovou šanci měl na hlavě Ivan Rakitić, záložník Sevilly však po skvostném centru Modriće ztroskotal na pohotovém zákroku Casillase. La Roja měla i štěstí, protože zákroky Sergia Ramose v prvním dějství a Busquetse ve druhé půli neměly daleko do toho, aby byly penaltové.

Jediný gól utkání nakonec vstřelil Jesús Navas, který splnil roli žolíka. Cesc elegantním dloubákem našel Iniestu, jenž přenechal balón střídajícímu žolíkovi. Španělsko nepřesvědčilo, přesto postupuje z prvního místa skupiny C do čtvrtfinále. Druhý post obsadila Itálie.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace