Španělsko s falešnou devítkou střílí dvakrát více branek než s útočníkem

Slavící Španělé (© as.com)

Základní sestava Španělska s klasickým útočníkem, nebo s falešnou devítkou? To je otázka, která je neustálým předmětem diskuse.

V posledních osmi zápasech se Vicente del Bosque rozhodl pro každou z variant čtyřikrát. Zatímco s forvardem na hřišti zaznamenala La Roja šest branek, bez něj jedenáct, tedy téměř dvakrát tolik. Bez devítky je Španělsko výrazně efektivnější.

Del Bosque začal se systémem bez hrotového útočníka na Euru, kde v prvním utkání základní skupiny proti Itálii dal důvěru Cescovi, jenž ihned skóroval. Stejnou formaci zvolil reprezentační kouč na turnaji i proti Francii (2-0) a ve finále s Itálií (4-0). Naposledy pak v pátek v Bělorusku (4-0).

S číslem devět pak Španělsko nastoupilo na Euru proti Irsku (4-0), Chorvatsku (1-0) a Portugalsko (0-0) a v kvalifikačním duelu na půdě Gruzie (1-0).

Ke variaci s rozestavením donutila Del Bosque absence Davida Villy kvůli zranění. Cesc si v tomto období připsal tři vstřelené branky, což je stejný počet jako v případě Fernanda Torrese a Pedra Rodrígueze. Jaký systém bude upřednostněn v nejbližším mači proti Francii?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace