Španělsko s Portugalskem připravuje kandidaturu na MS 2030

MS 2030 - elespanol.com

FIFA přijala s otevřenou náručí debaty o tom, že by Španělsko rádo upořádalo Mistrovství světa v roce 2030. Na pořádání turnaje by se podílelo také Portugalsko. Oficiální kandidatura ještě nebyla oznámena, o pořádajícím by ale mělo být rozhodnuto nejpozději na přelomu let 2023/24.

 

Mistrovství světa v Kataru se kvapem blíží, to příští v roce 2026 se bude pořádat ve Spojených Státech, Kanadě a Mexiku, ale kam se podívají nejlepší reprezentační celky v roce 2030 zatím není jasné. Do přípravy by se rádo vrhlo Španělsko ve spolupráci s Portugalskem, aby tak tak po 48 letech vrátili MS na Pyrenejský poloostrov.

Nikdo o tom zatím nechce otevřeně mluvit na oficiální úrovni, ale předběžná nabídka z Pyrenejského poloostrova byla ve FIFA a ve fotbalovém světě přijata s nadšením. Oficiální kandidatura není na stole, ale Španělsko s Portugalskem velký fotbalový svátek pořádat chtějí. Proces kandidatury by měl být zahájen na konci roku a nejpozději na začátku roku 2024 by mělo být oznámeno, kdo bude hostitelem MS 2030.

Mezitím dvojice Luis Rubiales a Fernando Gomes pokračuje ve své práci a v tichosti sbírá podporu členských zemí. Tím, že Anglie stáhla svou kandidaturu, je jasné, že by napříč starým kontinentem nemělo mít Španělsko s hlasy problém. Jak uvedel Aleksander Čeferin, předseda UEFA, přáním asociace bylo to, aby o kandidaturu za Evropu usilovala pouze jedna nabídka. Anglie se nyní bude soustřeidt na zisk pořadatelství Eura 2028 a Španělsko s Portugalskem mají volnou cestu k MS 2030.

Žádná jiná kadidatura prozatím do sídla FIFA nedorazila, africká konfederace sice má reálnou šanci o šampionát zabojovat, ale přihláška od Maroka zatím nemá ani obrysy. Dalším protikandidátem by mohlo být spolupořadatelství Argentiny, Uruguaye, Paraguaye a Chile, ale i zde se o možnosti zatím jen hovoří a žádné konkrétní kroky nebyly podniknuty.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace