Španělsko ve finále Ligy mistrů zastoupení mít nebude

Schweinsteiger proměnil rozhodující penaltu (© as.com)

Fotbalisté Realu Madrid se stejně jako Barcelona loučí s Ligou mistrů v semifinále, nad síly Bílého baletu byl Bayern Mnichov.

Španělští fanoušci doufali, že ve finále Ligy mistrů budou svědky dalšího El Clásica. Jenže první ránu této myšlence zasadila Barcelona, která vypadla s Chelsea, druhou dnes Real Madrid. Svěřenci José Mourinha vyhořeli v pokutových kopech a se soutěží se loučí.

Na Bernabéu se hrál skvělý fotbal. A nechyběly ani góly. Ten první dal Cristiano Ronaldo z pokutového kopu za ruku Alaby už v páté minutě. O chvíli později Robben přestřelil z pozice, v níž mu vše hrálo do karet. Střelu Maria Gómeze zlikvidoval Casillas.

V patnácté minutě vysunul Özil Cristiana Ronalda a Portugalec podél Neuera poslal míč do sítě. Asi žádný fanoušek Realu Madrid v tu chvíli netušil, jak se snový úvod utkání změní v noční můru...

Dvougólové vedení jako by domácí ukolébalo. Bayern se dostával do nebezpečných situací. Při jedné z nich fauloval Pepe Maria Gómeze, nařízenou penaltou se štěstím proměnil Robben. Benzemův technický pokus o kousek minul levý horní roh Neuerovy svatyně, Maria Gómeze i Robbena vychytal Casillas.

Po změně stran protáhl Neuera Benzema, Mario Gómez na opačné straně hlavičkoval těsně vedle. Na hřiši začala vládnout opatrnost, stav 2-1 pro Real Madrid vydržel až do konce normální hrací doby. A protože zrcadlovým výsledkem zvítězil v prvním střetnutí Bayern, šlo se do prodloužení. Také v něm ale panoval strach z možné inkasované branky, na gólovou šanci se čekalo marně.

Na řadu přišly pokutové kopy. Alaba i Mario Gómez dali, Cristiano Ronaldo i Kaká zklamali. Beznadějný stav zkoušel změnit Casillas, když vychytal Kroose i Lahma, jenže za Real Madrid rozvlnil síť pouze Xabi Alonso, Sergio Ramos poslal balón na tribunu. Rozhodující střelu z puntíku proměnil Schweinsteiger a poslal Bayern Mnichov do finále. Real Madrid si na desátý ušatý pohár počká minimálně další rok...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace