Španělsko veze z Prahy snadnou výhru

Španělská radost (© as.com)

Fotbalisté Španělska zvítězili v kvalifikačním utkání v Praze nad výběrem České republiky 2-0.

Zápas měl očekávaný scénář. Del Bosqueho parta se snažila držet míč na kopačkách a trpělive pracovat na vytváření šancí, Češi byli připraveni vyrážet do rychlých brejků.

Bílkovi svěřenci se dostávali k balónu sporadicky, a když už, tak si ho kvůli nepřesné rozehře příliš neužili. Španělé se nikam netlačili, jejich uspávací kombinace však přinesla úspěch už po šesti minutách. Xaviho úžasný pas vyslal do gólové příležitosti Matu, jenž překonal svého klubového spoluhráče Petra Čecha.

Stejný obrázek pokračoval. Po dvaceti minutách se hosté dostali k další nebezpečné situaci, opět s gólovým zakončením, tentokrát z kopačky Xabi Alonsa. Xavi z přímého kopu mířil mimo. Letnou vzrušil ze strany Čechů pouze atak ze závěru poločasu, Baroš ale v dobré šanci míč netrefil.

Krátce po změně stran byli domácí nejblíže gólu. Ve skrumáži po rohovém kopu ovšem nikdo nedokázal míč dotlačit za záda Casillase. Davidu Villu vychytal skvěle Čech, stejně tak střídajícího Javi Martíneze. Xavi orazítkoval tečovanou pumelicí břevno. To už v době, kdy Česko hrálo v oslabení. Hübschmanův ostrý zákrok na Xabi Alonsa totiž jinak než červenou kartou skončit nemohl.

Zklamaná Letná se v závěru více soustředila na pokřiky proti Barošovi a Bílkovi, než na samotné povzbuzování, o zdramatizování pro hosty velmi poklidného utkání tak nemohla být ani řeč.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace