Španělskou devítkou je Torres

Fernando Torres (© marca.es)

Španělsko zvládlo druhý zápas na mistrovství Evropy skvěle, neškodné Irsko porazilo vysoko 4-0.

Vicente del Bosque podle očekávání tentokrát nasadil jedenáctku s klasickým útočníkem, kterým byl Fernando Torres. A sázka na forvarda Chelsea se reprezentačnímu kouči vyplatila.

Už ve čtvrté minutě se El Niño dostal k míči po souboji Dunna se Silvou, zkušeně se dostal přes obránce a tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre. Stejný hráč měl na kopačce další příležitost, tentokrát ale z voleje poslal balón těsně vedle. La Roja držela balón a bez většího vzrušení se došlo k poločasové přestávce.

Druhé dějství nabídlo Španělsko, které se více tlačilo dopředu a bylo přímočařejší. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 49. minutě Silva po nepřesvědčivém zákroku Givena nezazmatkoval, počkal si a přesnou střelou rozvlnil síť podruhé.

Given předvedl nejlepší zákrok večera proti Xaviho ráně, v 70. minutě však znovu kapituloval, když Torres zakončil samostatný únik po pasu Silvy. Definitivní podobu dal výsledku střídající Cesc, jehož prudký pokus z úhlu zapadl od tyče do branky.

Španělsko si proti bojovnému, ale ne nebezpečnému soupeři s chutí zastřílelo. Nejspokojenější může být Fernando Torres, jenž ukázal, že stále má na to, aby byl devítkou, kterou La Roja v posledních měsících hledala...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace