Španělština má nové slovo - Inmessionante

Nové španělské slovo (© marca.es)

Skvělý, úžasný, jedinečný... Lionel Messi si již vysloužil snad všechny velebící přívlastky. Nyní má ale své vlastní slovo - Inmessionante.

To se stalo oficiální součástí nejnovějšího vydání španělského slovníku. Za jeho zrodem stojí jedna ze společností, která Messiho sponzoruje a hledala nový způsob, jak vzdát hvězdě Barcelony hold. Ze všech možností pak tu vítěznou vybral trenér argentinské reprezentace Alejandro Sabella.

A jak zní definice nového španělského přídavného jména? Dle Santillanova naučného slovníku takto: "1. Označení Messiho schopností dokonale hrát fotbal a neustále překonávat sám sebe; 2. Označení nejlepšího fotbalisty všech dob."

Podobné pocty se nedávno dostalo také někdejšímu Messiho spoluhráči Zlatanu Ibrahimovićovi. Do jeho rodné švédštiny byl přidán výraz "zlataner (zlatanovat)", který je chrakterizován jako "dominovat s velkou lehkostí".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace