Spekulace o přestupu Neymara do Realu Madrid se množí

Vyhlíží Neymar přestup do Realu Madrid? (© marca.es)

Stránky nejen španělských deníků plní v posledních dnech nejvíce jméno Neymara. Brazilec je spojován s možným návratem do La Ligy, ne však do Barcelony, nýbrž k největšímu rivalovi - Realu Madrid.

Šestadvacetiletý fotbalista přestoupil teprve vloni do PSG, které jej za rekordních 222 milionů eur vykoupilo ze smlouvy s Barcelonou. Ve francouzském klubu ale dne médií není spokojený a touží po přesunu do hlavního města Španělska. Není žádným tajemstvím, že prezident Realu Madrid Florentino Pérez je jeho velkým obdivovatelem.

Na Bernabéu ho chtěl přivést už v roce 2013, Barcelona však bitvu o nadějného mladíka vyhrála. Nyní Florentino cítí další šanci. Výrazně dražší a komplikovanější, přesto do určité míry reálnou. Podle listu AS již zástupci klubu s Neymarem několikrát jednali, odvážnější zdroje dokonce tvrdí, že celý přestup je již dohodnut.

Ve Francii na rozdíl od Španělska nejsou povinné výkupní klauzule, uskutečnění transferu je proto podmíněno shodou klubů na finanční kompenzaci. Realu Madrid může ulehčit pozici fakt, že PSG hrozí velké problémy kvůli FPP (Finančnímu fair play), které by mohly vyeskalovat v zákaz účasti v evropských pohárech.

A o jaké přestupové částce je řeč? Bílý balet by údajně ziskání reprezentačního útočníka přišlo na 260 až 300 milionů eur, dalších až 40 milionů eur by mohlo padnout na podpisový bonus. K tomu je potřeba přičíst vysoký Neymarův plat, jehož dvouciferná hodnota v milionech eur by podle všeho začínala trojkou. V případě uskutečnění přestupu by šlo o rekordní cifru, Real Madrid je ovšem v dobré finanční kondici, a protože v minulých letech utrácel s rozvahou, považuje jeho vedení Neymarovu astronomickou cenovku za přijatelnou a dosažitelnou.

Uvidíme Neymara v bílém dresu, nebo zůstane jen u spekulací?

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace