Špína, která zabíjí španělský fotbal, shodují se Del Nido a Roig

José María del Nido (© as.com)

Barcelona a Real Madrid v úvodním kole nového ročníku Primery své soupeře přejely vysokým rozdílem, což opět vyvolalo vášnivou diskusi.

"Španělská liga už není největší špínou Evropy, ale celého světa. Je vůbec nějaký fanoušek, který si nemyslí, že je prodaná, znehodnocená nebo zkorumpovaná? Příjmy z rádií pouze zvětšují rozdíly. Velké kluby jsou ještě větší a mále ještě menší. Barcelona a Real Madrid kradou peníze z televizních práv dalším klubům, které v lize soutěží," uvedl José María del Nido.

Prezident Sevilly je tvrdým kritikem současného rozdělování příjnů z televizních práv, které je výhodné pouze pro Barcelonu a Real Madrid. Mění se také podmínky pro rádiové stanice. Ty musí nově za možnost přenášet informace ze stadionů platit.

"Zajímalo by mě, kolik lidí ještě sledovalo zápas mezi Zaragozou a Realem Madrid ve 30. minutě druhé půle. Toho by si měli všímat sponzoři. Coca-Cola by neměla plátit za zápasy, které jsou předem rozhodnuté," dodal Del Nido k utkání, které Real Madrid v Zaragoze vyhrál 6-0.

Barcelona vstřelila Villarrealu jenom o gól méně, což znepokojuje prezidenta Žluté ponorky Fernanda Roiga: "Tohle je liga, jakou chtějí. Pokud chtějí soutěž, ve které budou rozhodovat dva zápasy, tak prosím, ale není to pro fotbal dobré. Pokud se něco nezmění, španělský fotbal to do tří čtyř let zabije."

"Já musím prodat hráče, abych vyrovnal rozpočet, zatímco oni požádají o půjčku, kterou dostanou. Ekonomické rozdíly jsou prostě takové."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace