Spíš než Courtoise prodá Chelsea Čecha

Petr Čech vs. Thibault Courtois (© www.chelseafcfansclub.com)

Barcelona se po skončení letošního ligového ročníku bude muset rozloučit se svým top gólmanem Víctorem Valdésem a už teď musí horečně pracovat na tom, aby zchrastila odpovídající náhradu, která poskytne potřebné záruky, jež bezesporu branka na Camp Nou vyžaduje. V posledních dnech se ve sdělovacích prostředcích na Pyrenejském poloostrově propírá ohledně tohoto tématu jedno jméno - Thibault Courtois. Belgický brankář, jenž patří londýnské Chelsea, ovšem již třetí rok hostuje v dresu madridského Atlética.

Blues ho před třemi lety koupili z Genku a následně poslali na Vicente Calderón, aby se ostřílel ve světě velkého fotbalu. Aby nasbíral zkušenosti jakožto budoucí nástupce našeho Petra Čecha. Takže získat tohoto brankáře nebude asi pro Barçu žádná sranda, poněvadž londýnský klub bude spíš ochoten prodat Čecha, neboť Courtois už se vyšplhal minimálně na jeho úroveň. Nicméně katalánský klub má interes pouze o mladého Belgičana a náš reprezentant, jemuž je 31 let a stál by navíc nějakých třicet milionů eur, asi zrovna nepředstavuje profil hráče, po němž culés prahnou, tedy mladého gólmana, jenž se mezi třemi tyčemi usadí na hodně dlouhou dobu.

Barcelona nezahálela a už se poptávala na možnosti eventuálního přestupu, zejména v posledních dnech projednávala tuto variantu s lidmi z hráčova nejtěsnějšího okolí. Courtois je sice mladý, ale rozhodně už se ve fotbalové elitě nějaký ten pátek pohybuje a neudělá nějakou botu, které by pak mohl litovat. Tudíž si zatím nechtěl zabouchnout svým rozhodnutím žádné dveře, nicméně tak jako tak jeho osud závisí především na verditku Chelsea. Do konce smlouvy mu zbývají ještě tři roky a klub ze Stamford Bridge, vědom si zájmu různých evropských klubových veličin, by tento závazek rád pojistil na ještě delší časový úsek. Nicméně Belgičan zatím nekývl v očekávání jak se bude situace vyvíjet v příštích měsících. Ví, že do léta je ještě daleko.

Jenže Barça má docela naspěch co se vyřešení brankářské otázky týče. Mají sice dohodu s Ter Stegenem z Gladbachu, ale v posledních dnech jakoby se nad jeho případným příchodem začalo vznášet čím dál tím víc otázníků. Tlak, jenž by musel snášet na Camp Nou bude enormní a zatím nemohl ve svém klubu prokázat, že by se mu z takové situace nepodlomila kolena. To Courtois je jiný kabrňák, tři roky už chytá ve skvělé formě prokazujíc, že si s pověstným klidem seveřana nijak nezadá, neboť s Atléticem už odchytal nejeden psychicky vypjatý duel, jakým byly třeba finálové zápasy proti Realu Madrid, nebo Chelsea. A zvládl je na výbornou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace