Spokojená posila Sportingu

Óscar Trejo (©elcomercio.es)

Sporting Gijón ulovil posilu do svých útočných řad. Je jím Argentinec Óscar Guido Trejo, odchovanec slavné líhně Bocy Juniors. Byť je mu teprve 23 let, ve Španělsku už je dlouhé čtyři roky a za Mallorcu nastoupil ke 36 ligovým duelům (tři góly), ovšem naposledy před dlouhými dvěma roky, kdy stihl závěrečné sekundy vítězného utkání proti Barceloně. Sporting za něj zaplatil Mallorce jeden milion eur a doufá, že zvedne výkonnost, nebo lépe řečeno produktivitu útočníků, kteří by se za loňskou sezónu měli hodně červenat.

Můžeme mluvit o tom, že se vám splnilo to, co jste chtěl?

Ano jsem velmi spokojený. Od prvního okamžiku jsem si vážil zájmu Emilia de Diose a věděl jsem, že Sporting vyvinul velké úsilí, aby mne získal. Nakonec všechno dopadlo dobře.

Jak vůbec vyplynula možnost hrát za Sporting?

Z Mallorcy jsem už dvakrát odcházel. Jednou do Elche a podruhé na hostování do Raya, oboje v Segunda División. Teď mi předložili zájem Sportingu a byť jednání nebyla úplně jednoduchá, byla rychlejší, než jsem očekával.

Chtěl jste Mallorcu opustit?

Tam jsem neměl šanci a možnost přestoupit od Sportingu se mi zdála velmi přitažlivá.

Právě jste s Rayem postoupil do nejvyšší soutěže...

Jsem moc spokojený, protože dostat Rayo do Primera División bylo velmi důležité. Kromě toho jsem spokojený proto, že pokaždé když jsem Mallorcu opouštěl, tak to bylo na poslední chvíli, když končila letní příprava a neměl jsem v mužstvu místo. Naopak teď mi začínají prázdniny a už vím, kde budu hrát. To je pro fotbalistu hodně důležité.

Jak byste shrnul sezónu?

Byla fantastická, se skvělým koncem v podobě postupu. Ale sezóna byla hodně složitá kvůli okolnostem, které jsme zažili.

Co vás přesvědčilo o tom, že je to dobrá volba podepsat Sportingu?

Tým, klub, jeho historie, stadión, fanoušci, to jsou velmi podstatné faktory. Jejich příznivci jsou úžasní. Sporting je velmi atraktivní mužstvo. Neměl jsem žádné pochybnosti, když jsem se dozvěděl o jejich zájmu angažovat mne. Kvůli tomu jsem se rozhodl. Vím, že tady budu mít podporu, takže nemohu zklamat trenérský tým, který tolik tlačil na to, abych přišel. 

Už jste poznal El Molinón?

Ano. Hrál jsem tu asi deset minut ve své první sezóně. Udělalo to tady na mne velký dojem. Tribuny byly plné a fanoušci nepřetržitě fandili po celý zápas. Tihle fans dokáží vytvořit velký tlak a to je pro mužstvo, které má v zádech tuhle podporu hrozně důležité. A naopak pro hosty je to těžké.

A co jednotlivé hráče?

Vím, kdo tady hraje, že mají ohromnou kvalitu. Sangoye znám ze svého působení v Boce Juniors, kde jsme spolu měli pár tréninků a nevím, jestli i zápasů, protože je starší než já.

Mluvil jste s ním?

Ano, měli jsme tu příležitost sdělit si své dojmy po telefonu. O týmu mluvil moc hezky a rovněž o podpoře fanoušků. Řekl mi, že je to něco skvělého.

Teď už jenom chybí to, aby jste se znovu potkal s Armenterosem?

To by bylo fantastické. Vím, že je to jedna z možností, která se mu zamlouvá, protože jsme spolu mluvili. Jsme dobří kamarádi. Ale patří Seville. A taky si nemyslím, že by to byla jednoduchá operace. Určitě by ale rád přišel pomoci týmu, stejně jako já.

Zdá se, že se skvěle doplňujete?

Všechno nám vycházelo a rozuměli jsme si od první chvíle.

Už víte, kdy se přesunete do Gijónu?

Nemluvili jsme zatím o ničem konkrétním, ale myslím, že pojedu první týden v červenci absolvovat lékařskou prohlídku a být představen fanouškům předtím, než začnou tréninky. Teď budu několik dní odpočívat s rodinou. Pak odjedu do Gijónu se všemi svými nadějemi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace