Stávka skončila, o víkendu začíná Primera i Segunda

Potvrzeno, liga začíná (© marca.es)

Fotbalisté ukončili stávku, během tohoto víkendu tak odstartuje nový ročník Primery i Segundy.

První zápas profesionální sezóny 2011/2012 se odehraje již zítra, kdy je na progamu předehrávka 2. kola Segundy mezi Gironou a Elche.

Obě soutěže začínají s týdenním zpožděním. Jeho důvodem byla právě stávka hráčů, kteří dali najevo svou nespokojenost s tím, že jim kluby neplatí včas mzdy. Dvěma stovkám fotbalistů dlužili zaměstnavatelé přes 50 milionů eur.

Zástupci AFE (Asociace španělských fotbalistů) a LFP (Liga profesionálního fotbalu) se sešli včera v 17 hodin, aby zahájili jednání, které se protáhlo až do páté ranní hodiny. Ani dvanáctihodinové dohady smír nepřinesly, ale obě strany si pochvalovaly jeho přiblížení. To se potvrdilo na dnešní schůzce, kdy byly dořešeny veškeré detaily nové smlouvy ke spokojenosti AFE i LFP.

Primera i Segunda otevřou sezónu netradičně druhým kolem, pro to první nejvyšší soutěže, jehož původní termín byl 20. a 21. srpen, se našla náhrada 22. ledna, dvacáté kolo pak bylo přesunuto na 2. května. Úvodní kolo Segundy se nově odehraje 26. října.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace