Steinhöfer, konkurence pro Chicu, nebo Juanfrana?

Markus Steinhöfer (© realbetisbalompie.com)

Markus Steinhöfer se stává jednou ze senzací letní přípravy Betisu Sevilla. Klubové vedení, které fotbalový trh neustále pozorně sleduje a má o něm perfektní přehled, neváhalo podepsat krajního beka z Basileje, jenž zůstal volný a patřil mezi hráče o které byla největší poptávka. Od prvního okamžiku nový hráč verdiblancos překvapoval svojí rychlostí, takže hned vyvstala otázka jestli je vůbec konkurentem Chicy, jenž loni kopal na pravém kraji obrany, nebo pravého záložníka Juanfrana, neboť v zápasech, které prozatím odehrál s Betisem v letní přípravě (Coria, Braga, Huddersfield, Bolton a Wolverhampton) ukázal, že jde o obránce velmi útočného, s neustálými výlety kupředu. Tudíž trenér Pepe Mel neváhal vyzkoušet ho na kraji zálohy, před Chicou, namísto Juanfrana, tak jak k tomu došlo například v utkání s Bragou.

Steinhöfer, to je dokonalý mustr současného moderního beka. Perfektní fyzická kondice, která mu dovoluje létat po lajně nahoru dolů, k tomu podařené centry do šestnáctky. Navíc německý plejer má cit pro balón, dobrý nákop a z jeho letících nabídek by měli po dobu nadcházejících měsíců těžit Jorge Molina a Braian Rodríguez. Pepe Mel v něm zkrátka má univerzála pro kraj hřiště, kterého občas může využít na přednějších pozicích, i když v roli obránce se mění v hráče hodně dotěrného ve chvíli, kdy se ho soupeř snaží v běhu překonat.

Navíc je nutno vyzdvihnout, že adaptace Markuse (spoluhráči mu raději říkají jménem) na nový klub probíhá zdánlivě hladce. Už při své prezentaci hrdě prohlásil, že hned jak přijede do Sevilly, najde si učitele španělštiny, aby se naučil co nejrychleji jazyk, nicméně zatím si musí vystačit s pomocí některých svých spoluhráčů. Tady funguje skvěle především Damian Perquis, který dělá německému fotbalistovi jakousi chůvu. Polský reprezentant, jenž mluví perfektně anglicky, si se Steinhöferem, který se čím dál tím víc stává právoplatným členem kádru, dokonale sedl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace