Stovkař Xabi Alonso vystřelil Španělsku postup do semifinále Eura

Postupová hlavička Xabi Alonsa (© marca.es)

Španělsko neodjede z Polska a Ukrajiny bez medaile. Dva góly Xabi Alonsa do sítě Francie zajistily obhájci titulu postup do semifinále.

Záložník Realu Madrid si tak osladil jubilejní stý reprezentační start, když nejprve v po dvaceti minutách poslal La Roju hlavou do vedení, aby v samotném závěru utkání zvýšil z penalty na konečných 2-0.

Vítězství Španělska je zcela zaslouženým výsledkem, možná se k němu došlo snažší cestou, než by se ve čtvrtfinále evropského šampionátu předpokládalo. Francie působila bezzubým dojmem, když už si vypracovala solidní útočný výpad, pohřbila ho špatná finální nahrávka.

Od úvodních minut to tak byli Španělé, stejně jako proti Itálii bez hrotového útočníka v sestavě, kdo působil lepším dojmem. Xabi Alonso vyzkoušel Llorise z poloviny hřiště, ovšem až v 19. minutě přišla první skutečná šance. A hned gólová. Výtečně hrající Jordi Alba předvedl skvostný průnik, zvedl hlavu a přesným centrem našel Xabi Alonsa, jehož hlavičku zastavila až síť.

Španělsko mohlo díky získanému náskoku praktikovat svou trpělivou hru s velkým množstvím přihrávek a vysokým procentem držení míče. Casillas musel být ve středu pouze při přímém kopu Cabayeho.

Po hodině hry hlavičkoval nad Debuchy, Ribéryho pokus z nulového úhlu zpacifikoval Casillas. V poslední minutě pomohl Pedrovi k zemi Réveillère, Xabi Alonso nařízený pokutový kop proměnil. Španělsko bez problémů postoupilo do semifinále Eura, kde poměří síly s Portugalskem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace