Suárez: Lhal bych, kdybych řekl, že jsem se svojí formou spokojený

Luis Suárez (© sport.es)

Barcelona sice sbírá výhru za výhrou, na střelecké listině se však neobjevuje jméno Luise Suáreze tak často, jak si fanoušci zvykli. Uruguayský útočník v rozhovoru pro katalánský deník Sport uvedl, že si je slabší formy vědom.

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem se svojí formou spokojený. Vím, že můžu dát týmu více. Naštěstí zatím mé góly nepotřeboval, protože vyhráváme i bez nich, ale jsem svým největším kritikem a je mi jasné, že musím skórovat, protože je to má práce. Někdy se míči do sítě zkrátka nechce, na to jsou útočníci zvyklí. Jindy trefíte balón špatně a skončí v brance," uvedl Suárez.

Třicetiletý forvard nepropadá skepsi, přestože na gól v soutěžním zápase čeká už 451 minut: "Zůstávám v klidu, spoluhráči i fanoušci mě podporují. Horší by bylo, kdybych dostal míč a zkoušel obehrát pět soupeřů. Vzpomínám si na moment ze zápasu proti Málaze, kdy mi Sergi Roberto přihrál do jasné šance a já se smál, protože jsem dopředu věděl, že vzhledem k mé formě neproměním. Ale vím, že až dám jeden gól, tak přijdou další."

Suárez odmítl, že by za nevýraznou formu mohlo nedoléčené zranění nebo nová pozice na hřišti blíže levé straně: "Není to tak, že by mi trenér řekl, ať hraji zleva. Pokud se tam objevím, je to kvůli tomu, že tam bylo místo a možnost zaútočit, není to věc systému. Pokud jde o zranění, tak to je v pořádku. Reprezentační pauzu využiji k odpočinku, ale žádné zdravotní problémy už nemám. Jen chci být opatrný."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace