Supercopa se od roku 2013 přesune do Číny

Supercopa se přesune do Číny (© as.com)

Supercopa de España se bude od příští sezóny hrát v Pekingu. Zástupci čínské metropole se na tom dohodli s vedením Španělského fotbalového svazu (RFEF).

Spolupráce byla uzavřena na sedm let, během kterých se utkání mezi vítězem ligy a Copa del Rey přesune do Asie pětkrát. Svaz obdrží výměnou částku mezi 30 a 35 miliony eur.

RFEF se bude muset dohodnout se zúčastněnými kluby, jak si odměnu rozdělí. "Velké kluby se nespokojí s nízkou cifrou a budou požadovat větší podíl, než jaký připadne svazu, který je v tomto případě pouze zprostředkovatelem," oznámilo vedení ligy.

Španělsko tak následuje Itálii, která v Pekingu sehrála svůj Superpohár už ve dvou případech. V roce 2009 zde Lazio vyzvalo Inter Milán, o dva roky později AC Milán Inter Milán a letos by si měly čínské prostředí vyzkoušet Neapol a Juventus.

Supercopa se v současnosti hraje na dva zápasy, kvůli přesunu do Číny bude s největší pravděpodobností formát změněn na jediné utkání. Jeho dějištěm bude olympijský stadion Ptačí hnízdo.

Číňané touží vidět slavné El Clásico. To je na programu v letošním ročníku Supercopy, za který Peking nabízí 10 milionů eur s tím, že je ochoten jednat o jejím zvýšení. Nezdá se však pravděpodobné, že by k dohodě vzhledem k brzkému začátku ligy a s tím spojenému nabitému programu došlo.

Spolupráce s asijskou velmocí se týká i národního týmu. RFEF se zavázal, že La Roja sehraje do konce kalendářního roku v Číně přátelský duel. Také na něm svaz vydělá, neboť kromě peněz za televizní práva obdrží ještě 5 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace