Také Real Sociedad posiluje

José Javier Barkero (©as.com)

José Javier Barkero se stane první posilou Realu Sociedad pro nadcházející ligový ročník 2011-12. Ústní dohoda, kterou hráč uzavřel s klubem ze San Sebastianu je pouze podmíněna tím, jestli se txuri-urdin udrží v Primera División. Rodákovi z Aretxabalety končí v Numancii smlouva, takže Real Sociedad nezaplatí za novou posilu ani euro, tedy pochopitelně kromě jeho platu. Real Sociedad chtěl angažovat Barkera už před letošní sezónou, jenže od této snahy nakonec musel upustit, neboť Numancia chtěla hráče prodat za více než jeden milion eur. Vedení však již v daný moment vyčerpalo finanční prostředky, které byly vyhrazeny na nové posily, takže Barkerův přestup připadal v úvahu jen kdyby se vyvázal ze stávajícího kontraktu.

Barkero si vůbec během prázdnin „užíval“. Na konci ročníku 2008-09, po němž Numancia mířila do druholigového pekla, se o jeho služby velmi zajímal Valladolid, jenž pod vedením trenéra Mendilíbara naopak mířil do prvoligové společnosti. Dokonce za něj nabízelo Numancii zajímavou částku, jenže vedení klubu ze Sorie nechtělo o odchodu jejího klíčového hráče ani slyšet.

Zdá se, že Barkerovi, jenž v dubnu oslavil 32.narozeniny, se návrat do Realu hodně zamlouvá, ovšem neskrývá jisté obavy, neboť jeho poslední měsíce v San Sebastiánu nebyly úplně idylické. Poté, co v létě roku 2006 opustil Anoetu šla jeho kariéra určitě směrem nahoru. Dvě sezóny strávil v Albacete v Segunda División. Pak přestoupil do Numancie, která právě postoupila mezi elitu. V jejích barvách nastřílel již 32 branek a jen dva góly ho tak dělí od nejlepšího střelce klubové historie Del Pina. V posledních dvou sezónách nastupoval na postu podhrotového záložníka a a opustil tak svoji levou stranu, odkud si ho pamatují fanoušci Realu Sociedad.

„La Real“ ale není jediným klubem z Primera División, který ťukal na dveře u Barkerových. Mendilibar si ho znovu chtěl vzít pod svá křídla, rovněž Levante si brousilo zuby, ovšem to nestačilo na starou lásku, která nerezaví.

Zatímco přestup Barkera už je téměř definitivní, v různých informačních médiích se objevila informace o domnělých posilách Realu Sociedad pro příští ligovou sezónu. A nejlákavějším hnízdem pro baskického orla může být prakticky již druholigová Almería. Vedoucí sportovní sekce Realu Lorenzo Juarros 'Loren' se již dal do řeči s vedením andaluzkého klubu, aby zjistil podrobnosti ohledně případného angažmá Kalu Ucheho a Bernardella. Ani jeden z vybraných fotbalistů není nedotknutelný a pravděpodobně ani jeden z nich v příštím roce v Almeríi nezůstane. Předmětem zájmu txuri-urdin je rovněž záložník Modeste M´Bami, jenž je kvůli problémům s vedením klubu dohodnutý na odchodu, což by mohlo snížit jeho cenu.

Největší zájem Realu Sociedad je ale o Nigerijce Kalu Ucheho. Byť má na jihu Španělska ještě dvouletý smluvní závazek, Almería mu pravděpodobně nebude bránit ve fotbalovém štěstí a pustí ho po skončení sezóny. Složitější případ bude zřejmě Bernardello, neboť ve svých 24 letech je považován za celkem mladého fotbalistu a navíc v Premier League má velmi dobrou pověst, což navyšuje jeho hodnotu na trhu. Po jeho stopách slídí i Deportivo, Racing a Espanyol.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace