Takového prezidenta culés nechtějí

Sandro Rosell (©mirrorfootball.co.uk)

Na tohle čekali v Madridu pořádně dlouho. Náznak jakékoliv slabiny uvnitř nezranitelné Barcy. A prezident Sandro Rosell tohle čekání pomohl Realu ukrátit hodně neopatrným prohlášením. Naprosto tak opustil trasu, kterou naplánoval Pep Guardiola a přiřadil se do party takových es jakými byli či jsou Joan Gaspart, Vicente Boluda, nebo Florentino Pérez.

Sandro Rosell prostě šlápl vedle. Hodně vedle. A zklamal velkou část socios, kteří z něj udělali prezidenta s nejvíce hlasy v historii klubových prezidentských voleb. Ti všichni v něm viděli spasitele, jenž skončí s neomaleným stylem, kterým se vyznačovala Laportova éra. Čím víc kouč Realu Madrid Mourinho zacházel dál ve svých prohlášeních a stížnostech, tím víc byli všichni culés hrdi na toho svého Guardiolu a jeho styl. Provokace a povýšenost proti vážnosti, úctě, respektu. Celé to pozadí války mezi Barcelonou a Realem fanouškům azulgranas naprosto vyhovovalo až do chvíle, než si vzal mikrofón prezident Rosell a vypustil ze svých úst : „Dáme vám 5:0 v poháru, abychom si neodvykli.“ Je možné, že tímto prohlášením udělal Rosell radost stoupencům Laporty, nebo Gasparta, určitě však ne těm, kteří mají v oblibě právě jeho.

Za prvé Rosell naládoval municí soupeřovy zbraně, který v nejbližším možném okamžiku připomene prezidentovu provokaci. Za druhé může dojít na takzvaný „Mourinhův efekt“, kdy Portugalcovy hlášky barcelonský soubor vždy spolehlivě extra nabudily a teď se o podobnou věc postaral Sando Rosell. Prezident Katalánců normálně mluví velmi málo. Zápasovou porci, kterou přinese tenhle měsíc mezi oběma soupeři a všechen ten rozruch, co sebou přináší, asi nezvládl úplně nejlépe. Nevíme, jestli neopatrnost byla v tomto případě špatným rádcem, nebo to byl výsledek špatně vypočítané improvizace, v každém případě v konečném důsledku si Sandro Rosell nejen u fanoušků Barcelony hodně pokazil pověst a Florentino Pérez si ve svém madridském sídle může posměšně mnout ruce.

Příznivci azulgranas od svého prezidenta očekávají, že se bude chovat stejně jako jejich trenér a že bude hodným vyslancem klubu po celém světě. Právě chování, které nyní vládne v Madridu si v Barceloně dobře pamatují a velice ochotně se ho zbavili právě ve prospěch královského klubu. Pro fanoušky, kteří Rosellovi věřili, že brzy postaví klub na nohy, bylo jeho neuvážené vystoupení hodně velkým šokem. Proto by bylo dobré, aby si Rosell vzal ponaučení z „pohlavku“, který mu uštědřil samotný Guardiola a nenarušoval tak vytyčenou triumfální cestu prohlášeními ve stylu Gasparta, nebo Boludy, které se naprosto neslučují s barcelonským náboženstvím. Že trenér musí veřejně pokárat svého prezidenta a navíc se svým jménem omlouvat všem madridistům vypovídá jasně o hierarchii celého klubu. Je to trochu divné, ve světě to bývá naopak. Hodně podezřelé je rovněž to, že nejoblíbenější trenér všech culés řekne: „prezidenta znám hodně málo.“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace