Taktický přehled před startem sezóny

Již v sobotu začíná nový ligový ročník (© cadenaser.com)

Během letní přestávky došlo na trenérských lavičkách ke spoustě změn, rovněž kádry jednotlivých týmů doznaly v některých případech doslova radikální řez a tak k tomu, aby se dalo vypozorovat jak které mužstvo bude hrát, bude zapotřebí jistý časový prostor a několik odehraných mistrovských duelů. Nicméně již během letní přípravy bylo možno vysledovat taktické záměry a herní systémy dvaceti účastníků nejvyšší soutěže.

V první skupině týmů, zjednodušeně řečeno těch, kteří si vybojovali start v evropských pohárech (byť ne všichni budou mít přístup na evropskou scénu) přeci jen najdeme jistou taktickou pestrost, styl hry, jenž se dá měnit podle okolností. Nicméně společným jmenovatelem u všech je snaha o držení míče a herní iniciativy. Zkrátka mít situaci pod kontrolou.

Barça i přes příchod nového trenéra drží svůj neochvějný systém 4-3-3, kde je role Messiho odlišná od klasického hrotu a velkou útočnou roli přebírají muži po stranách. Také Real Sociedad a Betis hrají v rozestavení 4-3-3, ovšem klub z Donostie ho přeměňuje do 4-1-4-1 a svěřenci Pepe Mela zase do 4-4-2, systému, jenž v posledních letech ztratil vhodné hráče. Ancelottiho Real hrál v přípravě rovněž s teoretickým 4-3-3, ovšem v praxi byly jednotlivé řady odstupňovány, že se jednalo spíše o rozestavení 4-2-2-2. Nicméně všelékem pro mnoho týmů se stalo rozestavení 4-2-3-1. V určitých situacích se k němu uchylují díky rozumnému rozmístění hráčů na ploše, který dovoluje udržet jednotlivé řady pospolu, což je základ k bránění i útočení v bloku. Výchozí bod z nějž vyráží Valencia, Sevilla, Rayo a možná to bude i Málaga Bernda Schustera. Atlético bude sázet na 4-4-2. Závěr: devět klubů z horní poloviny tabulky využívá tři různé systémy hry.

FC Barcelona

S novým koučem Gerardem Martinem přijdou bezpochyby změny. Cílem je vrátit se do minulosti. Na začátek. Chce, aby bylo mužstvo víc agresivní po celém hřišti. Napadat co nejvíc vepředu a co nejdříve po ztrátě míče. Dá se říci čistý styl Guardioly. Tata Martino se bude snažit vštípit hráčům rychlejší a přímočařejší hru, s více kolmými přihrávkami, než horizontálními. Základní rozestavení se nemění. Ani pozice Messiho, jenž bude středem všech útočných akcí. Neymar je pevný v sestavě, na levé straně, odkud by měl šikmo mířit k brance a snažit se o střelu pravou nohou. Napravo se budou točit Alexis s Pedrem. Tello si musí zápasové minuty vybojovat. Měl by ještě přijít stoper, tím pádem se bude muset najít místo pro Mascherana, což nebude jednoduché.

Zbytek kádru:
Trenér: Tata Martino.
Brankáři Pinto.
Obránci: Bartra, Montoya, Puyol, Adriano.
Záložníci: Afellay, Cesc Fábregas, Isaac Cuenca,
Dos Santos, Sergi Roberto, Song.
Útočníci: Alexis, Tello.

Příchody: Neymar (Santos)
Odchody: Abidal, Muniesa, Bojan, Fontás,Villa , Deulofeu, Thiago

Real Madrid
Letní příprava posloužila k položení základů herního stylu. Maximální pozornost k balónu. Když ho má tvoje mužstvo, nemá ho protivník a můžeš se rozhodnout, kdy hru zpomalit a kdy naopak zrychlit. Tento druhý aspekt Ancelottimu starosti dělat nemusí. Ví moc dobře, že v této disciplíně je v posledních dvou, třech letech Real nejlepší na světě a je jak efektivní, tak i velmi působivý. Tím pádem je třeba se soustředit na držení míče, kombinace, na vzájemnou výpomoc, postupovat přihrávkami kupředu, jako by se jednalo o ragbyový tým. K tomu je zapotřebí, aby jednotlivé řady byly hodně blízko u sebe a současně i hráči v nich co nejblíže. Až bude mít všechny hráče k dispozici, vsadí na čtyřčlennou obranu, střed pole do kosočtverce – Xabi na dolní špičce, Özil na té vrchní, Modrič a Isco na krajích. Cristiano s Benzemou vpředu. 

Zbytek kádru:
Trenér:Carlo Ancelotti.
Brankáři Diego López, Jesús.
Obránci: Carvajal, Coentrao, Varane, Nacho.
Záložníci: Khedira, Casemiro, Illarramendi, Denis Cheryshev, Kaká, Di María.
Útočníci: Morata, Jesé.

Příchody: Isco, Illarra, Casemiro, Carvajal
Odchody: Essien, Carvalho, Higuaín, Callejón, Albiol

Atlético Madrid
Z přípravných zápasů se dalo usoudit, že argentinský kouč Diego Simeone vyrazí do boje s klasickým rozestavením 4-4-2. Ve skutečnosti se tento nákres změní ve 4-2-3-1, protože útočníci jsou seřazeni stupňovitě a jeden z nich se mění v podhrotového útočníka. Intenzita nejvyššího kalibru by měla být tou nejúčinnější zbraní, díky níž se dají zakrýt některé nedostatky. Ten největší absenci hráče, jenž by pomohl dostat balón ze zadních pozic. Rovněž schází klasičtí hráči pro hru u postranní čáry, zvnějšku. Základ colchoneros, dva krajní beci s kteří běhají po lajně od jedné brankové čáry ke druhé (Juanfran a Felipe Luis), je totiž v některých případech příliš čitelný. Protivníci už je perfektně znají a dokáží se na ně připravit.



Zbytek kádru:
Trenér: Diego Simeone.
Brankáři: Aranzubía.
Obránci: Demichelis, Giménez, Insua, Manquillo.
Záložníci: Cebolla Rodríguez, Raúl García, Tiago, Óliver Torres
Útočníci: Adrián, Leo Baptistao.

Příchody: Villa, Leo Baptistao, Giménez, Demichelis, Aranzubía
Odchody: Falcao, Asenjo, Sílvio, Pizzi, Cisma, Joel, Rubén Pérez, Pulido, Cata Díaz, Roberto.

Real Sociedad
Když dojde ke změně na trenérské lavičce,nikdy nejsou dvě mužstva identická, byť tím, kdo přišel na uvolněný post je bývalý asistent Arrasate. Samozřejmě bude vycházet z modelu, jenž nainstaloval Philippe Montanier, ale bezpochyby uplatní některé odlišnosti. Systém bude proměnilvý mezi 4-1-4-1 a 4-3-3 a v něm se bude Real Sociedad snažit udržet zrychlené tempo přechodu z obrany do útoku, díky němuž se dostal do kvalifikace o Ligu mistrů. Handicapem může být úzký kádr.

Zbytek kádru:
Trenér: Joseba Arrasate.
Brankáři: Royo, Zubikarai.
Obránci: Ansotegi, Estrada, M.González (zraněný), José Ángel.
Záložníci: Castro, Zurutuza Elustondo, Ros.
Útočníci: Ifrán (zraněný), Seferovic.

Příchody: José Ángel, Seferovic
Odchody: Illarramendi, J. Llorente.

Valencia
Valladolid z loňské sezóny je předlohou toho, jak Djukic ztvárňuje své fotbalové představy. Nová Valencia se bude snažit diktovat tempo zápasů s vysokou propracovaností svých akcí ve středu pole a dobrou „péči“ o míč až do finální fáze. Systém 4-2-3-1 se zdá jak ulitý pro mančaft, který je každým rokem zvyklý ztrácet své nejlepší hráče, nicméně většina kádru už je dlouho pohromadě. Osou týmu by měl být Ever Banega.

Zbytek kádru:
Trenér: Miroslav Djukic.
Brankáři: Guaita.
Obránci: Barragán, Víctor Ruíz, Matthieu, Cissokho.
Záložníci: Canales, Míchel, Fede, Romeu, Gayá.
Útočníci: Feghouli, Viera, Piatti, Álcacer.

Příchody: Javi Fuego (Rayo), Míchel, Oriol Romeu (Chelsea), Postiga (Zaragoza).
Odchody: Gago (Boca), Albelda (konec kariéry), Tino Costa (Spartak), Valdez (Al-Jazira), Soldado (Tottenham).

Málaga
Není sporu o tom, že se nový trenér Bernd Schuster bude snažit o to, aby se fotbalový projev podobal tomu, jež mužstvo předvádělo pod vedením Manuela Pellegriniho. Ovšem s tím rozdílem, že materiál ke splnění tohoto cíle bude mít přeci jen, se vší úctou, o něco horší kvalitu. Základním rozestavením by mělo být klasické 4-2-3-1 s variantou do 4-1-4-1. Zatím ještě chybí střední útočník.

Zbytek kádru
Trenér: Bernd Schuster.
Brankáři: Kameni.
Obránci: Flavio, Weligton (zraněný), S. Sánchez.
Záložníci: Anderson, Eliseu, Recio, Morales.
Útočníci: Juanmi, Seba,Fabrice.

Příchody: Antunes, Flavio, Anderson, Tissone, Roque, Angeleri, Pawlowski, Chen.
Odchody: Lugano, Isco, Demichelis, Joaquín, Iturra, Onyewu, Saviola, Toulalan, Rubén, Baptista,Piazón.

Betis Sevilla
Není jednoduché neustále začínat znovu, vymýšlet něco nového. Ovšem Pepe Mel se s podobným problémem, kdy se mu každým rokem odstěhuje polovina kádru, musí potýkat pořád dokola. Nic ale nenalomí jeho neotřesitelnou víru, že míč se stává hlavním předmětem zájmu a rozvrh figurek na zeleném plátně zůstává 4-3-3, nebo 4-4-2, varianty, které často mění i během jediného zápasu. Střed pole bude zcela nový. Nosa a Verdú se stávají náhradníky za Beñata a Cañase. Vadillo je naopak velkou ofenzivní nadějí.

Zbytek kádru
Trenér: Pepe Mel.
Brankáři: Sara.
Obránci: Amaya, Juanfran, Figueras, Steinhofer.
Záložníci: J. Carlos, L. Reyes, Sevilla, X. Torres, C.García.
Útočníci: Vadillo, R.Castro, Chuli, Brian Rodríguez. Nono

Příchody: Figueras, Sara, Verdú, Chuli, Steinhöfer, Juan Carlos, Juanfran, Andersen, Cedrick, Reyes, Braian, Didac, Torres.
Odchody: Mario, Casto, Fabricio, Ángel, Beńat, Adrián, Pozuelo, Cańas, R. Pérez, Pabón Agra, Campbell, Ezequiel.

Rayo Vallecano
Kouč Paco Jeméz má jasno – to co funguje, by se mělo měnit co nejméně a jeho Rayo v minulé sezóně hrálo slušný fotbal s ofenzivními sklony, občas až přespříliš a balón, jako u výše zmíněných klubů, by měl být i letos ústředním bodem zájmu. Dá to zpočátku soutěže trochu práce doladit součástky na potřebnou úroveň, zvlášť když je pět hráčů teoretické základní sestavy zraněno a na půltucet posil se ještě čeká. Výchozím systémem bude 4-2-3-1, ale v některých utkáních určitě dojde k modifikaci na 3-4-3, se třemi stopery.

Zbytek kádru
Trenér: Paco Jémez.
Brankáři: Cobeńo.
Obránci: Arbilla, Mojica, Rodri.
Záložníci: Adrián, José Carlos.
Útočníci: Larrivey, Perea.

Příchody: Baena, Mojica, Castillo, Saúl, Galeano, Rubén, Larrivey, Bueno.
Odchody: Leo, Javi Fuego, Dani, Casado, Figueras, Amat, Piti, Chori, Delibasic, Tamudo, Vázquez, Labaka, Rafa.

Sevilla FC
To, co postihlo Betis se může v klidu aplikovat i na sousedy z Nerviónu. Hloubková renovace kádru. Emery se bude snažit přizpůsobit nově příchozí posily hernímu modelu v němž se pokusí spojit kombinační hru s rychlostí v přechodu do útoku. Vše samozřejmě v rozestavení 4-2-3-1, které může zmutovat do schématu se dvěma forvardy. Ovšem jak bude vypadat ideální základní sestava, toť prozatím otázka? Nicméně standartní situace budou i nadále velmi silnou zbraní.  

Zbytek kádru
Trenér: Unay Emery.
Brankáři: Varas, Julián.
Obránci: Figueiras, Navarro, Cala, Cicinho.
Záložníci: Maduro, Vitolo, Trochowski, Jairo, Cristoforo, Cotán.
Útočníci: Reyes, Rabello, Rusescu.

Příchody: Gameiro, Diogo, Bacca, Rusescu, Vitolo, Jairo, Marin, Pareja, Cristóforo, Carriço.
Odchody: Negredo, Navas, Palop, Spahic, Medel, Luna, Campańa, Luis Alberto, Stevanovic, Manu, Botía, Bernardo, Alexis

Taktická rozmanitost u výše uvedených týmů nemá prostor u klubů, které trápí ekonomická situace a jež mají za hlavní cíl především záchranu. Nedostatek finančních prostředků přímo ovlivňuje skladbu kádrů, u mnohých z nich je stavba dokonce ještě v plném proudu. Z toho vychází i „omezenost“ při taktickém plánování toho kterého trenéra, kteří vesměs sázejí na vytvoření solidního kompaktního mužstva, které by mělo být co nejvíc konkurenceschopné v každém utkání. Nejvyužívanějším systémem je 4-2-3-1, s jedinou vyjímkou. Tou by mohla být, podle toho, co předvedla v letní přípravě, Celta Vigo Luise Enriqueho, jediný klub, jenž sázel na tři stopery a dva hráče vepředu. Také Villarreal trvá na své filozofii se dvěma útočnými hroty.

Athletic Bilbao
Valverde se určitě neoprostí od všech konceptů Bielsovy nauky, neboť mnoho z nich může být velmi účinných, nicméně je nad slunce jasné, že chce své svěřence takticky osvobodit z přísných taktických pokynů Argentince. Příchod Beñata a blížící se přestup Mikela Rica nabízí hodně zajímavé alternativy ve středu pole. Místo v základu bude viset hodně vysoko. Počátečním rozestavěním by mělo být 4-2-3-1 v očekávání, co nadiktuje průběh úvodních zápasů a šíře kádru.



Zbytek kádru
Trenér: Ernesto Valverde.
Brankáři: Herrerín, Kepa.
Obránci: Ekiza, Saborit, Aurtenetxe (možný odchod).
Záložníci: De Marcos, I.Pérez, Gurpegui, Morán, Ibai
Útočníci: Sola,Toquero.

Příchody: Balenziaga, Beńat, Etxeita, Herrerín, Kike Sola, Kepa Arrizabalaga, Saborit.
Odchody: Amorebieta, Llorente, Castillo, Igor Martínez, Galarreta, Ramalho, I.López, Peńa, Raúl.

Getafe CF
Zatímco se trenéru Luisi Garcíovi dotváří finální podoba kádru, jeho největší starostí během letní přípravy bylo nabrat dostatečně veliké fyzické zásoby, aby se jeho svěřenci nepotýkali s podobnými problémy jako v minulé sezóně. Sice přišel o důležité hráče, jako třeba Barradu, nicméně výhodou by mohlo být, že hráči mají perfektně vstřebané herní koncepty. Rozestavení 4-2-3-1 je nedotknutelné.

Zbytek kádru
Trenér: Luís García
Brankáři: Codina
Obránci: Lopo, Escudero.
Záložníci: Borja, Gavilán, Michel, Mosquera, Sarabia.
Útočníci: Álvaro, Miku.

Příchody: Roberto Lago, Escudero, Alexis
Odchody: Mané, Fede, Alcácer, Fraile, Barrada, Güiza, Arizmendi, Xavi Torres, Miguel Torres.

Espanyol Barcelona
Nic nenasvědčuje tomu, že by měl Espanyol pro příští sezónu změnit masku. Aguirreho týmy jsou vůbec známy tím, že u nich převládají fyzička a presink. Díky tomu, že zůstal trenér i většina kádru, by se pericos měli vyhnout kolapsu, jenž je potkal v úvodních kolech sezóny minulé. Javier Aguirre se může pyšnit propracovanými standartkami. A rozestavení 4-2-3-1 může v některých zápasech přejít na hru se dvěma útočníky – ovšem jeden se stále hledá.

Zbytek kádru
Trenér: Javier Aguirre.
Brankáři: Germán.
Obránci: Fuentes, Mattioni, Álvarez, Sidnei, R. Rodríguez.
Záložníci: C. Alfonso, C.Gómez, Wakaso, Tejera, Lanzarote, Abraham.
Útočníci: Thievy, Luna.

Příchody: Abraham, Albín, Luna, David López, Fuentes, Lanzarote, Sidnei, Pizzi , Thievy.
Odchody: Álvarez, Forlín, Amat, Longo, Baena, Verdú, Petrov.

Levante
Brankář Keylor Navas, jenž hraje skvěle nohama, jako by byl klasickým liberem a hrstka fotbalistů s určitou kvalitou vybídli Joaquína Caparróse změnit v jistém bodu obvyklý systém hry a bude se snažit přizpůsobit své Levante na rozestavení 4-2-3-1, které je tak v módě. S útočně laděnými krajními obránci a středním záložníkem, jenž vyráží kupředu z pozice stoperů. Rychlost třech podhrotových fotbalistů by měla být velkou sílou týmu, na níž by mohlo stavět.  Ovšem odchod Iborry na poslední chvíli je velká rána.

Zbytek kádru
Trenér: Joaquín Caparrós
Brankáři: Javi Jiménez.
Obránci: El Adoua, Rodas, Nikos, Pedro López.
Záložníci: El Zhar, Higón, Pinto, Simao.
Útočníci: Ángel, Nong.

Příchody: Xumetra, J. Jiménez, Barral, Ivanschitz, El Adoua, Pinto, Pedro Ríos,  Nong.
Odchody: Michel, Munúa, Juanlu, Dudka, Valdo, Acquafresca, Barkero, Roger Martí.

Valladolid
José Ignacio Martínez je nadšený z příležitosti, která se mu naskýtá. Ve Valladolidu našel poměrně hotový tým s fotbalovým chápáním jenž perfektně lícuje s tím jeho. Nic v tomto směru se tedy měnit nebude. Ani v tvorbě hry, ani v držení míče. Jednoduše se bude snažit, aby jeho svěřenci dosáhli vyššího stupně agresivity v obraně a aby přesun do útoku nabyl na rychlosti. Udrží nákres 4-2-3-1 svého Levante, který shodou okolností vyznával i bývalý trenér Djukič.



Zbytek kádru
Trenér: JIM.
Obránci: Alcatraz, Heinz, Peńa.
Záložníci: Baraja, Lázaro, Sastre, Valdet Rama.
Útočníci: Larsson, Manucho, Osorio, Quique.

Příchody: Alcatraz, Bergdich, Lázaro, Heinz, Marińo, Osorio.
Odchody: Dani Hernández, Balenziaga, Neira, Sereno, Bueno.

Granada
Trenér Lucas Alcaraz si vychutnává relativní vyrovnanost své soupisky, i přes neustálé příchody a odchody, díky níž se mu předkládá šance vsadit na mnohem kombinačnější hru, než v minulé sezóně. Nicméně pořád mu ještě schází šest hráčů. 4-2-3-1 bude jeho šablona, ovšem nezavrhuje ani 4-4-2, jestli tedy dorazí nějaký útočník, jenž si vybojuje místo v sestavě. Mezi favority by mohl být Ighalo.



Zbytek kádru
Trenér: Lucas Alcaraz.
Brankáři: Karnezis.
Obránci: Coeff, Douglas, Murillo.
Záložníci: Álvaro, Rico, Migue, Yebda, Buonanotte
Útočníci: Aranda, El Arabi.

Příchody: Brahimi, Iturra, Piti, Assulin, Álvaro, Douglas, Coeff, Riki, Karnezis.
Odchody: Lucena, Ińigo López, Recio, Nolito, Tońo, Ighalo, Torje, Iriney, Borja Gómez, Juanma Ortiz.

Osasuna
Klub z Navarry je otevřenou knihou. Pod taktovkou trenéra Mendilibara jsou jeho přednosti více než známé a sezónu co sezónu se díky nim prokouše k vytoužené záchraně. Po taktické stránce toho moc změnit nemůže, nicméně alespoň pro tu letošní sezónu má za cíl, aby muži na pozicích podhrotových záložníků nastříleli víc branek a tato odpovědnost nepadala pouze na jediného útočníka. Navíc když Kike Sola klub opustil. Velká očekávání se vkládají do Chilana Silvy.



Zbytek kádru
Trenér: Javier Mendilibar.
Brankáři: Riesgo.
Obránci: Damiá, Echaide, Lolo, Flańo, Oier, Satrustegui.
Záložníci: Loe, Roberto Torres, Rúper, Sisi , Ariel.
Útočníci: Nino, Onwu.

Příchody: Silva, J.Oriol, De las Cuevas, Loties, O. Riera, Ariel.
Odchody: Nano, Timor, Ricardo, Masoud, Rubén, Llorente, Annan, Annunziata, Sola, Lamah.

Celta Vigo
Je  možná jediným klubem, který před startem sezóny nemá jasno, jaký systém mu bude sedět nejvíce. Luis Enrique se rozhoduje mezi dvěmi, založenými na stejné fotbalové myšlence. Držení míče a jeho rychlé putování z nohy na nohu. Když ho nepřesvědčil 5-3-2, jenž se při přechodu do útoku mění v 3-5-2, vyzkoušel také 4-3-3. Tato verze může být definitivní, ovšem jestli se uzdraví Rafinha. Nolito a Charles jsou adepty na útočnou dvojku.


Zbytek kádru
Trenér: Luís Enrique.
Brankáři: Rubén, Sergio.
Obránci: Jonny, Samuel, Bellvis.
Záložníci: Álex López, Madinda, Rafinha, Orellana.
Útočníci: Bermejo, David.

Příchody: Charles, Nolito, Fontás, Rafinha, Yoel.
Odchody: Dani Abalo, Demidov, Iago Aspas, Javi Varas, Roberto Lago, Park, De Lucas, Natxo Insa , Pranjic.

Elche CF
V očekávání příchodu vymodleného útočníka kouč Escribà pracuje se základem kádru, jenž dosáhl na postup, dostatečně posíleným v obraně a záložní řadě. Zůstane věrný rozestavení 4-2-3-1, kde by posily měly přinést potřebný stupeň konkurence a zkušeností, které jsou pro Primera División nezbytné. Falešná „9“ může být jednou z taktických novinek (Coro, nebo Manu), velmi dobře vypadá i tandem ve středu pole Sánchez – Javi Márquez.

Zbytek kádru
Trenér: Fran Escribá.
Brankáři: Tońo.
Obránci: Beranger, Cisma, D. Suárez, Pelegrín.
Záložníci: Aarón, Generelo, Flores, Mantecón, Rivera, Stevanovic, Rubén Pérez

Příchody: Botía, Manu, Cisma, Stevanovic, C. Sánchez, Lombán, R. Pérez, Sapunaru, Tońo, Javi Márquez.
Odchody: Ángel, Etxeita, Powel, Verdés, J. Flańo, Leandro, Linares, Palanca, Xumetra.

Almería
Francisco se premiérově představí v nejvyšší soutěži s hlavním cílem – aby jeho svěřenci neprošli nejlepší ligou světa po špičkách. Vědom si obtížnosti nejvyšší kategorie, chce, aby jeho tým hrál odvážně, měl v moci balón a v opačném případě čelil protivníkovi intenzitou a agresivitou ve všech zápasech. Chybí mu v kádru jeden útočník, ale celkem se mu zamlouvá varianta s falešným hrotem (Rodri, Óscar Díaz).

Zbytek kádru
Trenér: Francisco.
Brankáři: Esteban, Ibáńez.
Obránci: Dubarbier, Rafita, R. García, Silva, Trujillo.
Záložníci: Azeez, Díaz, Verza.
Útočníci: Jonathan, Rubén Suárez.

Příchody: Dubarbier, Torsiglieri, Suso, Ustari, Tébar, Nelson, O. Díaz, Rodri , V. Ibáńez.
Odchody: Diego García, Charles, Iago Falqué, Pallardó, Gunino, Abel Molinero, Carlos Calvo, Mejía.

Villarreal
Žlutá ponorka je atypickým mužstvem, v němž je styl hry, bez jakékoliv diskuze, předurčen samotným klubem. Systém 4-4-2, s neobvyklou přítomností dvou útočníků. Marcelino se bude snažit klást důraz na dobrou práci s míčem a zejména jeho držení. Zlepšit vyvážení míče z obrany a nevzdávat se případného převzetí iniciativy v utkáních. Se základní jedenáctkou z minulé sezóny se bude pokoušet udělat kvalitativní krok kupředu, jež vyžaduje nejvyšší soutěž, k čemuž by měl přispět zejména Giovani, muž jenž by se měl stát oním rozdílovým hráčem.

Zbytek kádru
Trenér: Marcelino.
Brankáři: Juan Carlos.
Obránci: J. Costa, Dorado, P. Ińíguez, Pantic.
Záložníci: Pérez, Trigueros, Gómez, Jonathan Pereira.
Útočníci: Uche.

Příchody: Asenjo, Giovani, Pina, Jokic, Pantic, G. Paulista.
Odchody: Canteros, J.Venta, Juanma, J.Oriol, Marińo, Mellberg, Senna, Truyols, Zapata, Aitor, P.Ríos, Gerard Moreno.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace