Táta pořád taxikaří

Álvaro Negredo (© elpais.com)

Dnes od deseti hodin večer je na pořadu semifinálový duel domácího poháru mezi Atléticem Madrid a Sevillou. Andaluzký celek by rád napravil poslední hořkou pohárovou vzpomínku na souboj s colchoneros, kterou představuje porážka 0:2 ve finále této soutěže v roce 2010 hraného na Camp Nou. Jedním z pamětníků tohoto smutného finále je i Álvaro Negredo, na jehož góly budou fandové Sevilly hodně spoléhat.

Sevilla pod vedením Unaie Emeryho zaznamenala jistou změnu k lepšímu. To byla Míchelova práce tak špatná?
Výměna trenéra má za následek, že ze sebe vydá hráč maximum. Pod Míchelem jsme nedělali věci dobře a z toho pramenilo jeho odvolání. Největší vinu na tom neseme my, hráči, ale ten, co to pokaždé odnese, je trenér.
 
Bolelo vás Míchelovo odvolání?
To jo a hodně. Ke mně se vždycky choval výborně. Byl ke mne náročný, ale také mi hodně důvěřoval.

Přišel Emery, který z vás dokázal vytáhnout to nejlepší během působení v Almeríi.
Byl prvním trenérem, jenž mi dal šanci zahrát si v Primera División a za to je člověk nadosmrti vděčný. V Almeríi do mne vložil veškerou důvěru a tehdejší období představovalo odrazový můstek v mojí kariéře.

Co dal Emery současné Seville?
Unai je úplně jiný než Míchel. Je to trenér, který vyžaduje tu největší intenzitu a chce, aby jeho mužstva hrála velmi agresivně. Po taktické stránce je největší rozdíl v tom, že nyní Sevilla napadá soupeře už na jeho vlastní polovině, mnohem blíž k jeho brance, než za Míchela. Jemu se spíš zamlouvalo, aby jsme se dostávali do útoku přihrávkami. Výsledky jsou prozatím dobré.
 
Schází vám Diego López?
Ano. Měli jsme spolu velmi pěkný vztah. Ale to samé bylo i v případě Javiho (Varase), jenž je pro mne jako brácha. Diegovi přeji to nejlepší, protože volba Realu Madrid je pro něj ta nejlepší.

Realu se asi nedá říct ne?
To je jasné. A kvůli Diegovi mám radost o to větší. V Seville se mu moc nevěřilo a rozhodnutí odejít pro něj bylo jednodušší.
 
A proč jste v Realu nezůstal vy?
Jednoduše. Vrátil jsem se z Almeríe a hned první den si mě vzal Pellegrini stranou a řekl, že nebudu hrát ani v poháru, protože přede mnou jsou Cristiano, Higuaín a Raúl. Musel jsem si hledat místo jinde a objevila se Sevilla.

Je Atlético favoritem semifinálového souboje Copa del Rey?
Když se podíváme na ligovou tabulku, tak je favoritem. Ale tohle je pohár. Atlético mi teď připomíná Sevillu z doby, kdy vyhrávala tituly.  Ale my jsme na semifinále připraveni dobře, velmi dobře.

Máte něco co Falcao postrádá?
Asi výšku (186 cm oproti Falcaovým 177cm). Jinak je to neuvěřitelný fotbalista, rychlý, hraje úžasně hlavou, umí vypálit oběma nohama.

A kdo z dvojice Miranda - Godín rozdá víc kopanců?
Dělají svoji práci. Ti naši zase dělají tu svoji.

Jaký je podle vás příspěvek Diega Simeoneho?
Simeone vdechl Atléticu nový život. Ne že by bylo mrtvé, ale bylo plné výkyvů. Od chvíle, co je tam Cholo, jsou vyrovnanější, důvěryhodnější, v každé soutěži hrají se ctí. Sezónu mají rozehranou skvěle, nicméně v poháru jim sebereme iluze.
 
Atlético vás nikdy nelákalo?
Ne. Od mala jsem držel palce Realu, i když později jsem fandil Rayu. Jsem socio Raya a pět let jsem hrál v jeho mládežnických týmech. Jsem tedy spíš z cantery Raya, než Realu Madrid. tam jsem přišel až když mi bylo skoro dvacet.
 
Váš tatínek pořád taxikaří?
No jo. Nechce toho nechat. Doma se nudí. Už jsem mu to říkal asi tisíckrát, ale nedá si říct. Bylo to neuvěřitelné úsilí, které vyvinuli mí rodiče, aby se jejich tři synové stali fotbalisty. Pamatuji si mámu, jak prala plný pytel věcí od bahna, čistila kopačky...Teď je čas, aby si užívali oni. Pro nás už se napracovali dost.
 
Půjdou se na vás podívat na Calderón?
Ano. V Madridu nevynechají jediný zápas a občas vyrazí i do Sevilly.

Jelikož jsou i vaši bratři fotbalisti, to se asi doma nemluvilo o ničem jiném, než o fotbale?
Samozřejmě. A pořád je to stejné, přestože jsme rozsetí po celém Španělsku. Pro mne jsou rady mých bratrů velmi důležité. Vědí o čem to je. Především César, stoper, jenž byl v Oviedu a teď hraje v týmu Covadonga. Rubén je útočník a hraje za Alavés a předtím byl v Gimnástice de Torrelavega.

Postrádáte Luise Fabiana a Kanoutého?
Jakpak by ne? Jsou to dva hráči té nejvyšší úrovně, s ohromným čichem na góly, střelou hlavičkou, hrou zády k brance a to nejdůležitější -  dva perfektní kamarádi.

Co bylo pravdy na vašem odchodu do Anglie?
Méně, než se toho napovídalo. Nikdy se v Seville neobjevila konkrétní nabídka. V budoucnu bych si ale rád zahrál v jiné lize a vyzkoušel jinou fotbalovou kulturu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace