Televizor na fotbal? Podívejte se na TCL C84 s QLED a Mini LED

TCL C84 s QLED

Staré známé, že „čím větší úhlopříčka, tím lepší atmosféra při sledování“ nebo „čím větší úhlopříčka, tím lepší zážitek“ je něco, čím se TCL doopravdy řídí. V řadě C84 nabízí jako nejmenší 139 cm (55"), pak jde na 164 cm (65") a 189 cm (75") a vše končí na neskutečných 215 cm, tedy 85 palcích.

Jak bylo řečeno, jsme u technologie LCD v její nejvyšší, nejpropracovanější podobě, tedy QLED s anorganickým tekutým krystalem. Aby toho nebylo málo, je tu i nejlepší podsvícení současnosti, což znamená Mini LED a jde o miniaturní diody rovnoměrně rozprostřené po zadní ploše panelu. Výhodou miniaturizace je jednak možnost rozmístit jich zde podstatně více (podsvícení je pak rovnoměrnější) a zejména možnost takovéto LED řídit nezávisle na sobě v jednotlivých zónách; u C84 až 896. To pochopitelně přispívá k celkově vyšší kvalitě obrazu, včetně například podání detailů.

Aby byl obraz v tomto okamžiku také patřičné svižný a stíhal dění na skutečném trávníku, pokud zůstaneme u fotbalu, má televizor zabudovány vyspělé funkce vykreslení pohybu a hlavně – obnovovací frekvence obrazovky je 144 Hz, navíc je podpořena obrazovým procesorem s umělou inteligencí s tzv. hlubokým učením, AiPQ Processor 3.0. Za pozornost však stojí i výrazně zvýšený jas (oproti předchozímu modelu), a to až 2.000 nitů.

Pokud nejste spokojeni s doprovodným audiem, nebo vám jednoduše nestačí zvuk z „pouhého“ televizoru (použit je ovšem vyspělý systém Onkyo 2.1 se subwooferem), sáhněte po maximalizaci zážitku za pomoci zvukové lišty. Samostatný soundbar zajistí nejen propracovanější zvuk, více basů a výšek, ale hlavně jeho lepší rozložení v prostoru. 

A další modely s většími, někdy ba přímo obřími úhlopříčkami? Velikosti u řady C84 jsme si už řekli a kupříkladu model se 164 cm (65") má samozřejmě kompletní osazení příjmovými tunery, zesilovač o výkonu 60 wattů napojený i na basový reproduktor v zadní části a zvládá přehrát obsah z celé řady formátů s vysokým dynamickým rozsahem, včetně nejmodernějších HDR10+ a Dolby Vision IQ. 

No a pokud by vám 164 cm nestačilo, v jiných řadách TCL nabídne i úhlopříčku 98 palců, což je neuvěřitelných 248 centimetrů! A víte co je na tom nejlepší? Díky rozlišení Ultra HD (4K) jsou televizory výrazně, ale výrazně levnější než modely s 8K a k jejich sledování vám stále stačí doslova pár metrů! Kupříkladu u zmiňovaných 248 cm jsou to pouhopouhé tři metry. Nebo klidně o chlup méně…

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace