Top 6 hráčů, kteří s La Roja neodcestují do Kataru

Alcantara a Ramos, dvě velké absence španělského týmu na MS v Kataru

Španělský národní tým, La Roja, překypuje talentovanými hráči a bývá problém se v týmu prosadit a dlouhodobě se udržet na nejvyšší úrovni. Vyžaduje to obrovskou píli, konzistenci a štěstí. To se odklonilo od šestice hráčů, kteří neodcestují s reprezentančím týmem na Mistrovství světa do Kataru.

Hlavní trenér, Luis Enrique, odtajnil soupisku španělského reprezentačního týmu pro nadcházející Mistrovství světa v Kataru. Chybí v ní některá velká jména Sergio Ramos, David De Gea a Thiago Alcantara nevyjímaje. Do výběru 26 hráčů, kteří odcestují na světový šampionát se dále nedostal brankář Chelsea Keppa Arrizabalaga, útočník Villarrealu Gerard Moreno a Betisu Borja Iglesiase. Z taktických důvodů do konečné soupisky nebyl zařazen Sergio Ramos a Thiago Alcantara, ale Luis Enrique naopak projevil důvěru v mladé hráče Ansu Fatiho a Nico Williamse.

 

Sergio Ramos (Paris Saint-Germain)

Obránce PSG se pod Luisem Enriquem ocitl v nemilosti již podruhé za sebou. Nepodíval se ani na loňské Mistrovství Evropy, což se dalo očekávat, protože byl po většinu sezóny zraněn. Nyní se ale stal opět klíčovým hráčem sestavy PSG, kde nastupuje pravidelně. Skutečnost, že mu nebyla reprezentační pozvánka doručena ani letos znamená, že už se šestatřicetiletý obránce pravděpodobně na velký turnaj nepodívá.

 

Borja Iglesias (Real Betis)

Dalším překvapivou absencí na Enriqueho soupisce je útočník Realu Betis, Borja Iglesias. Devětadvacetiletý hráč prožívá v andaluzském klubu snovou sezónu, když v La Lize vstřelil osm branek ve čtrnácti utkáních. Nemůže se sice pochlubit velkými mezinárodními zkušenostmí, ale jen čistě statisticky nastřílel v letošní sezóně o tři branky více než povolaný Alvaro Morata.

 

Thiago Alcantara (Liverpool)

Thiago byl jedním z nejlepších hráčů sestavy Liverpoolu v poslední sezóně, ale ani to mu nedopomohlo k letence do Kataru. Záložník Liverpoolu za svou zemi nenastoupil od Eura 2020, přestože na klubové úrovni pod taktovkou Jurgena Kloopa exceluje. Reprezentační trenér se ale rozhodl dát prostor mladé krvi, Pedrimu s Gavim.

 

Kepa Arrizabalaga (Chelsea)

Španělský brankář se těší neuvěřitelné formě od doby, kdy na lavičku Chelsea usedl Graham Potter. Osmadvacetiletý hráč se ale může hněvat jen a pouze na ránu osudu, která mu do cesty postavila zranění nohy a vystavila tak stopku. Je to škoda, zejména proto, že Kepa Arrizabalaga objevil svou ztracenou formu a až do zranění chytal velmi spolehlivě.

 

Gerard Moreno (Villarreal)

Útočník Villarrealu v posledních letech pod Enriquem nastupoval velmi pravidelně a v sedmnácti utkáních v dresu La Rojy si připsal pět branek. Také on se do konečné soupisky nedostal částečně kvůli zranění stehna, z něhož se stihl vyléčit a vrací se do dřívější formy, ale Luis Enrique se rozhodl neriskovat a do Kataru poslal raději Ansu Fatiho.

 

David De Gea (Manchester United)

Brankáři z Premier League David Raya a Robert Sanchez dostali přednost před stálicí Manchesteru United, Davidem De Geou. Dvaatřicetiletý hráč tušil, že se na Mistrovství světa nepodívá poté, co nebyl součástí ani předběžného širokého výběru. Bývalý brankář Atlética Madrid nebyl pravidelnou jedničkou španělského národního týmu už od listopadu 2018, kdy jeho místo nejprve zaujal Arrizabalaga a následně Simon.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace