Torres a reprezentace - pár procházející krizí

Fernando Torres(© footballwallpapers.com)

Jestli se Fernando Torres dostane za třičtvrtě roku na nominační seznam, který reprezentační kouč Španělska zveřejní pro závěrečný turnaj EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině, bude to zřejmě jen kvůli tomu, že se jako autor finálového gólu na posledním turnaji v roce 2008 postaral o do té doby největší fotbalový úspěch své země za posledních několik desítek let. Del Bosque má zkrátka pro hubeného blonďáčka slabost. O tom není pochyb, neboť bývalý lídr Atlética a Liverpoolu dostává jednu příležitost za druhou, aby v sobě probudil spící střelecký talent. Bohužel. Torresovo střelecké kouzlo je v dresu selección už nějaký ten měsíc pořádně zakleto. Nehledě na to, že vedle El Niña vyrostla pořádná konkurence: David Villa, Fernando Llorente, Álvaro Negredo, Roberto Soldado...Hodně rivalů a polovička z nich se na evropskou přehlídku nepodívá.

Torresovi se prostě nedaří. Ani ve včerejším zápase proti našim fotbalistům, kdy za šedesát minut na hřišti vystřelil jen jedinkrát a to navíc nebyla nijak nebezpečná rána. Fernandovy statistiky v národním výběru už začínají být lehce alarmující, před třeni roky, kdy ho celá země nosila na ramenou za vítězný finálový gól, něco nepředstavitelného. Za poslední rok totiž útočník Chelsea dokázal překonat soupeřova brankáře jen jedinkrát, v červnovém přáteláku na americké půdě. V kvalifikačních bitvách pro fotbalový svátek, jenž se chystá na příští rok, rozvlnil síť dvakrát, ovšem pouze proti slaboučkému Lichtenštejnsku. Dvě branky z třiadvaceti, které La Roja při cestě kvalifikací nasbírala. Hodně nízké procento.

Zajímavostí je, že od chvíle, kdy národní výběr Španělska převzal „El Marqués“ Del Bosque má Torres na svém kontě o jeden gól méně, deset, než středopolař Xabi Alonso. Jeho konkurenti David Villa a Fernando Llorente dokázali se svěřenou důvěrou naložit mnohem lépe. Rodák z Asturie dal v kvalifikačním cyklu hned šest gólů a jeden v přípravném duelu, hvězda Athleticu dala tři v kvalifikaci a další tři v přípravě. Rovněž produktivita Negreda v reprezentaci je více než slušná: osm zápasů, pět gólů. Zaslouží si Fernando Torres ještě další šanci? Teď by měli přijít na řadu právě Negredo, nebo Soldado.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace