Trénink dělá mistra. Girona má nejlepší standardky v lize

Àlex Granell (© as.com)

Girona letos debutuje v nejvyšší soutěže a činí tak nad očekávání úspěšně. Katalánci si předčasně zajistili záchranu a atakují pohárové příčky. Hodně jim v tom pomáhají standardní situace.

V nich je Girona vůbec nejlepší v La Lize, dokázala se rozehráním balónu z klidu dopracovat už ke čtrnácti gólům (8 po nařízených faulech a 6 po rohových kopech). Realu Madrid a Realu Sociedad, nejbližším pronásledovatelům v tomto ohledu, se to povedlo jen 12krát.

Právě na půdě Realu Madrid vsítila Girona tři branky, všechny ze standardek. Stejně jako v předešlém mači proti Deportivu (2-0). Vysvětlení je jednoduché - velkou část tréninků věnuje trenér Pablo Machín se svým asistentem Jordi Guerrerem právě nácviku standardek.

"Snažíme se hráčům vštípit, že v tak těžké soutěži, jakou je Primera División, mohou úspěšné standardky přinést mnoho bodů. Je potřeba toho využít. Nám to vychází a musíme v tom pokračovat," říká Machín, jenž určil jako rozehrávače Àlexe Granella a Borju Garcíu. První jmenovaný je nejlepším asistentem týmu se 7 gólovými přihrávkami, Borja García jej následuje se čtyřmi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace