Tři neporažené týmy po 11 kolech, to La Liga nezažila 21 let

Luis Suárez se trápí, Barcelona však vítězí i bez jeho branek (© marca.es)

Barcelona, Valencia a Atlético proplouvají letošní La Ligou i po jedenácti odehraných kolech bez porážky. To se v historii soutěže stalo teprve potřetí.

Barcelona deseti výhrami a jednou remízou vyrovnala své historické maximum, Valencia s bilancí osmi vítězství a tří nerozhodných výsledků dosáhla nejlepší ligový start v klubových dějinách. Pro Atlético je to potřetí, co v úvodních 11 zápasech Primery neprohrálo.

Současný stav má v minulosti La Ligy jen dva předchůdce. Naposledy se tak stalo před 21 lety - v sezóně 1996/1997. Tehdy šlo o trojlístek Barcelona (27 bodů), Real Madrid (25 bodů) a Deportivo (24 bodů). Jako první přišla o úspěšnou sérii Barcelona, a to ve 14. kole.

V ročníku 1982/1983 táhli sérii neporazitelnosti fotbalisté Realu Madrid s bilancí 7-4-0, Real Sociedad (15 bodů) a Sporting (14 bodů) kvůli početným remízám i přes nulu v kolonce proher hodně zaostávaly. Real Sociedad padl hned v dalším, dvanáctém, kole.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace