Trošku přitáhnout uzdu

Fabio Coentrao (©as.com)

Když se přestup Fabia Coentraa z Benficy do Realu Madrid začal komplikovat, vstoupil na scénu samotný hráč. Portugalský bek odmítal zůstat v portugalském klubu a snažil se vynutit si odchod do Španělska stylem á lá nevychovaný parchant. Odmítal trénovat společně se svými kolegy, veřejně se postavil trenérovi a vyrazil na vlastní pěst do Madridu, aby tam vyjednával s Bílým baletem. Tahle taktika mu nakonec přinesla vytoužené ovoce a Coentrao se před pár dny stal novou posilou královského klubu.

Jenže chování třiadvacetiletého fotbalisty během posledních dní je ukázkou toho, čeho všeho je tenhle borec schopen. Nespoutaný a pustošivý nejen u levé postranní čáry, ale i daleko za branami stadiónu. Real by tudíž měl Coentraovi, který za nepříliš dlouhou fotbalovou kariéru předvedl několik rebelských aktivit, pořádně přitáhnout uzdu. Ta, kterou předvedl při svém odchodu z Benficy, byla zatím poslední. Fabio Coentrao už zná španělskou ligu ze svého působení v Zaragoze. Lépe řečeno to je Zaragoza, která dobře zná Coentraa. Portugalec na La Romaredě zanechal stopu spíš díky svému dovádění, než pro své fotbalové kvality. Novinář Chema Bravo z regionálního listu Heraldo de Aragón popsal na Twitteru několik epizod z jeho krátkého působení v klubu.

Coentrao si v Zaragoze skoro nekopl, neboť tehdejší trenér Marcelino, jenž táhl „maños” zpět mezi elitu, sázel na jiné koně. Ovšem když už si na něj přeci jen vzpomněl, sám Portugalec se postaral o to, aby vzácná příležitost přišla vniveč. Před zápasem, ve kterém měl nastoupit šel Coentrao k zubaři, aniž by předem něco v klubu oznámil. Po návratu na předzápasové soustředění měl v sobě ale tolik léků, že ho Zaragoza musela raději nechat na tribuně, neboť bylo velmi pravděpodobné, že by neprošel případnou dopingovou kontrolou. 

Také při tréninkových lekcích zanechal Coentrao v klubu svůj nesmazatelný otisk. Taktickým poradám stěží věnoval pozornost a při jedné z nich se dokonce vzdálil od hloučku spoluhráčů a šel si sám kopat s míčem. Jindy zase přišel pozdě na trénink a když zjistil, že je dobrovolný, otočil se na podpotku a jel zpátky domů, zatímco zbytek hráčů pokračoval v tréninku. Že v osobním životopise fotbalisty – rebela nemůže chybět nějaká ta párty, která se vymkne kontrole, je samozřejmost. Coentrao ji rozjel právě v Zaragoze. Ve svém domě pohostil desítky přátel, celou akci musela krotit policie a jako následek celého průšvihu přišla Coentraovi od klubu složenka na šestitisícovou pokutu. V eurech, pochopitelně. Je zřejmé, že si Real Madrid uvázal na krk fotbalistu, který září jak na zeleném trávníku, tak i mimo něj. Uvidíme, jestli už dospěl, nebo přidá na svůj seznam lumpáren další řádek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace