Tým z regionální ligy nastoupil s urážkami na dresech místo jmenovek. Chtěl upozornit na rasismus

Hráči s urážkami na dresech místo jmenovek (© marca.es)

Rasismus ze španělských stadionů stále zcela nezmizel, svérázným způsobem na něj upozornil klub Alma de África (Duch Afriky).

Mužstvo, které je složené převážně z imigrantů a působí v regionální soutěži Andalusie, vzniklo v roce 2015. Mezi fotbalisty dvanácti různých národností jsou Kamerunci, Senegalci, Maročané či Bolívijci.

"Mnoho kultur, jediný cíl. Svět bez hranic," zní motto klubu. Vzhledem ke složení kádru jde zřejmě o celek, který musí čelit největšímu počtu rasistických urážek. Alma de África se proti tomu rozhodla bojovat netradičně.

Do víkendového utkání proti Algaidě hráči nastoupili s urážkami, kterými jsou z tribun častováni, místo jmenovek na dresech. Na zádech tak jména Omar, Thiam, Badel či Mahu vystřídali Opice, Negr, Imigrant, Gorila či Cikán. A přestože Alma de África prohrála vysoko 1-6, těšit ji může fakt, že upozornila na palčivý problém.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace