UEFA vynesla tresty nad počínáním Realu Madrid v zápase s Ajaxem

José Mourinho (vpravo) se svým asistentem domlouvá vyloučení Sergia Ramose a Xabi Alonsa. (© as.com)

UEFA dnes v podvečer vynesla tresty pro Real Madrid za vyloučení Sergia Ramose a Xabi Alonsa v utkání s Ajaxem Amsterdam.

Xabi Alonso a Sergio Ramos si v úterním souboji s nizozemským celkem úmyslně nechali dát druhé žluté karty za zdržování. Následná vyloučení sice znamenají stopku pro poslední zápas základní skupiny Ligy mistrů proti Auxerre, ale oběma hráčům se díky tomu umaže jedna žlutá karta pro vyřazovací fázi.

José Mourinho dostal trest na jeden zápas nepodmíněně a druhý podmíněně, souboj s Auxerre proto bude sledovat pouze z tribuny. Portugalský kouč musí navíc zaplatit 40 tisíc eur. Pouze s finančním postihem vyvázli Sergio Ramos a Xabi Alonso, v jejich případě jde o částku 20 tisíc eur pro každého.

Iker Casillas zaplatí pokutu 10 tisíc eur, Jerzy Dudek 5 tisíc eur. Právě přes oba brankáře probíhala domluva mezi Mourinhem a Xabi Alonsem a Sergiem Ramosem.

Real Madrid jako klub zaplatí navíc 120 tisíc eur. Celková hodnota trestu tak činí 250 tisíc eur. Španělský celek se může v příštích dnech odvolat, jeho zástupci zatím neoznámili, zda-li této možnosti využijí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace