Ukáže, co v něm je?

Babá Diawara (© sevillismo.com)

Aby na Sánchez-Pizjuánu nebylo pro Sevillu po exhibici v derby až příliš veselo, přišla včera jedna nepříjemná zpráva. Nejlepší týmový střelec této sezóny, Álvaro Negredo, si bude muset kvůli svalovému zranění nuceně pár dní odpočinout. Či spíše dva až tři týdny. Okamžitě se vyrojily spekulace nad tím, jak velkou ránu to pro Sevillu představuje, zároveň se ale začaly ozývat i hlasy ohledně toho, že až teprve teď se ukáže opravdový příspěvek Senegalce Babá, útočníka, jenž v ojedinělých a nepravidelných případech, kdy nastoupil, zanechal spíš negativný dojem a jehož byl nucen trenér Míchel nejednou bránit před návalem kritiky.

Negredo už nedělní derby dohrával „načatý“ a poté, co se včera ukázal na tréninku, vydali lékaři jednoznačný verdikt: natržený dvojhlavý stehenní sval levé nohy – tři týdny pauzy. Přijde tak o následující tři ligové duely (Atlético, Valladolid a Espanyol) a rovněž o pohárovou odvetu na stadiónu Espanyolu, jež je na programu příští středu. Vyplní-li se odhad klubových lékařů, pak by se mohl muž s devítkou na zádech znovu objevit v zápasovém kolotoči 16.prosince proti Málaze. 

Před Babá se nyní otevírá šance, jakou doposud neměl. Tedy za předpokladu, že mu kouč Míchel svěří veškerou svoji důvěru. Čtyři zápasy v řadě. Od lednového příchodu byla jeho role v týmu spíše druhořadá. V letošním ročníku sice nastoupil do sedmi zápasů (šest v lize, jedno v poháru), ovšem v základu nastoupil jen ve Vigu, kde ho stejně v poločase Míchel stáhl z placu, když viděl, že jeho extravagantní experiment Babá – Negredo vpředu evidentně nefunguje. 

Je pravda, že už loni hrál Babá málo, ale aspoň dal tři góly. Letos? Taky tři. Ale ne góly, ale zahozené velmi dobré šance ve třech po sobě jdoucích zápasech (Zaragoza, Athletic, Levante), což jeho psychice rozhodně nepřidalo. No uvidíme. O víkendu na afrického forvarda čeká první velké sousto na Vicente Calderónu. Nebo že by snad Míchel překvapil a vytáhl z rukávu Manu del Morala, jemuž se ale letos daří slušně řečeno prachbídně?


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace