Ukončí Thibaut Courtois čekání na titul v Lize mistrů?

Alison proti Courtoisovi

Belgický reprezentační brankář je jedním z celé řady slavných fotbalových hvězd, kterým nadále uniká zisk trofeje v Lize mistrů. Spoluhráči z Realu mu ovšem slibují, že titul, který mu nedovolili získat v roce 2014, nyní vyhraje.

Seznam současných i bývalých fotbalistů nosících na jmenovce velké jméno a hrajících v top klubech, kteří nikdy nepozvedli nad hlavu trofej za vítězství v Lize mistrů je dlouhý: Buffon, Cannavaro, Van Nistelrooy, Ronaldo, Ibrahimovic, Ballack, Totti, Bergkamp, Batistuta, Baggio, Matthäus, Nedvěd, Cantona, Griezmann, Oblak, De Bruyne, Courtois.

Brankář Realu Madrid se za trofejí honí neúspěšně po celou dobu své kariéry, první možnost k jejímu zisku měl ve svých 22 letech, kdy hájil barvy Atlética Madrid, ale Real byl v lisabonském finále proti. Belgický reprezentant při svém přestupu do Realu žertoval, že mu klub dluží triumf, jehož zisku mu neumožnil.

Ve svých třiceti letech má druhou velkou možnost, tentokrát již na straně Realu. V mezidobí se totiž trofej ke Courtoisovi otáčela zády. Z Atlética Madrid přestoupil do Chelsea, ale v sezóně 2014/15 a 2015/16 byl anglický klub vždy vyřazen PSG. Ve své třetí sezóně v dresu londýnského klubu se Chelsea do Ligy mistrů vůbec nekvalifikovalo a po návratu do největší kontinentální soutěže se o vyřazení Londýňanů postarala tentokrát Barcelona.

Své štěstí se belgický gólman vydal hledat do Realu Madrid, který byl úřadujícím evropským mistrem, ovšem v prvních dvou sezónách Bílý balet podlehl Ajaxu a Manchesteru City, ve třetí sezóně se pro změnu do cesty titulu postavil Courtoisův bývalý klub, Chelsea.

Čtvrtý pokus v dresu Realu se kvapem blíží a belgický brankář bude jednou z hlavních hvězd. Jeho zákroky proti Cancelovi, Grealischovi, Bernardu Silvovi nebo Azpilicuetovi ještě dnes motají hlavu fanouškům. V sobotu večer se ukáže, zda dokáže na uzdě udržet také Salaha s Maném.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace