Unai Emery chce koupit historický klub Real Unión

Hráči Realu Unión na fotografii z roku 1924 (© marca.es)

Unai Emery je fotbalovým romantikem, což dokazují trenérova jednání o koupi Realu Unión.

Současný lodivod Villarreal jedná o převzetí majoritního podílu v historickém klubu už několik měsíců a podle posledních zpráv se blíží dohodě.

K obchodu vedou 49letého Emeryho sentimentální důvody, v Realu Unión totiž působil ve dvacátých letech minulého století jako hráč jeho dědeček Antonio Emery, jenž se zapsal do historie La Ligy jako brankář, který byl poprvé v soutěži překonán, a to Pitu Pratem z Espanyolu.

Tím ale spojení Emeryho rodiny s Realem Unión nekončí, angažmá v baskickém celku si vyzkoušel i koučův otec Juan María Emery Alza mezi roky 1957 a 1959. V místě bydlí Emeryho bratr - novinář Igor Emery, jenž by se staral o chod klubu, na který by Unai Emery dohlížel.

Real Unión byl založen v roce 1915 a v současné době působí ve třetí lize Segunda División B. Klub patřil mezi pionýry španělské kopané a je jedním z deseti zakládajících celků Primera División.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace