Unai Emery: Villarreal se o postup s Juve popere

Trenér Villarrealu před nadcházejícím dvojzápasem s Juventusem tuší, že favoritem jeho tým není, ale i přesto věří, že se hráči španělského klubu o postup poperou a nechají na hřišti vše.

Při opakovaném losu Ligy Mistrů se na Juventus usmálo štěstí, zatímco při prvním losu byl bianconeri souzen Sporting Club Lisabon, při opakovaném losování byl tažen Villarreal. V obou případech byl turínský klub favoritem, ale jak už jsme viděli v mnoha případech, outsideři se většinou nevzdávají.

 

Trenér Villarrealu je navíc přesvědčen, že je jeho tým aktuálně v takové formě a rozpoložení, že může Juventusu směle konkurovat. Unai Emery předpokládá velice vyrovnané zápasy, ve kterých jeho klub bude muset být daleko důslednější před brankou, pokud chce uspět. „Bude to těžké utkání, Juve dokáže kontolovat hru ve všech řadách. Zvládnou se stáhnout do obrany, ale klidně i útočit celým týmem. A to s těmi stejnými hráči. Mohou Vás pomalu tlačit nebo utnout vše jediným protiútokem,“ ohodnotil soupeře Emery.

 

Zítřejších devadesát minut rozhodne o tom, jakou pozici budou mít týmy v odvetě. Uvidíme, zda dokážeme reagovat na hru Juventusu. Bude to každopádně fyzicky náročné utkání a my budeme muset hrát nad své možnosti, pokud chceme vyhrát. Šance určitě máme, ale je potřeba jít si za výhrou krůček za krůčkem,“ dodal trenér Villarrealu.

 

Jakýkoliv hráč, který zítra za Juventus nastoupí, je hráčem základní sestavy,“ okomentoval Emery fakt, že do utkání nebude moci nastoupit Dybala a na soupisku se nestihne vrátit ani Giorgio Chiellini. „Pro italský fotbal je to hotová modla. Už jsem měl čest proti němu hrát a pamatuji se, že na hřišti vždy vyzařuje neuvěřitelnou pohodou a energií. Je to pořád velmi silný a důležitý hráč. Dal by se trochu přirovnat k našemu Raul Albiolovi.“

 

Fanoušci Villarreal tajně sní o tom, že by žlutá ponorka mohla zkusit napodobit úspěšnou sezónu 2005/06, kdy skončila v Lize Mistrů až v seminifále na kopačkách Arsenalu, poté co v devadesáté minutě domácího odvety nezvládl tíhu okamžiku Riquelme a zahodil penaltu, která by poslala utkání do prodloužení. „Nesmíme na to myslet, pořád je před námi spousta práce a Juventus je velkým favoritem utkání. Pokud budou hrát na 100% ze souboje odejdou jako vítězové. Musíme zůstat nohama na zemi, mít respekt k soupeři, ale také si věřit a chtít být týmem, který bude hrát,“ dodal trenér Unai Emery.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace